Бакалавр в Україні, магістратура за кордоном

8629
Facebook Twitter
Бакалавр в Україні, магістратура за кордоном

Бакалаврат, як перший ступінь вищої освіти, закладає фундамент для подальшого навчання, і чим він міцніше і надійніше, тим більше перспектив буде відкрито в майбутньому.

Бакалаврат, як перший ступінь вищої освіти, закладає фундамент для подальшого навчання, і чим він міцніше і надійніше, тим більше перспектив буде відкрито в майбутньому. ВНЗ України дійсно здатні надати знання такого характеру і повноти, які в подальшому потрібно лише поглибити і розширити. Але, найчастіше, продовжувати навчання українські студенти прагнуть в магістратурі закордонних установах вищої освіти. Це пов'язано з можливостями, які відкриваються перед дипломованими магістрантами польських навчальних закладів, що переважують над вітчизняними.

Другий ступінь вищої освіти в Польщі

Магістратура за кордоном — шанс отримання європейського диплома з реальною перспективою працевлаштування за фахом і кар'єрного зростання. Освітні установи Польщі університетського і не університетського типу пропонують не менше 250 програм проходження магістратури англійською мовою. Великий вибір факультетів та спеціальностей задовольнить навіть найвимогливіших абітурієнтів. Один з популярних напрямків — майстер інженерних спеціальностей, налічує близько сімдесяти програм, програми бізнесу становлять 50 пропозицій. Правда, існують спеціальності, які мають неподільну магістратуру (фармація, стоматологія, канонічне право і інші) терміном в середньому 12 семестрів, від початку до отримання зазначеної ступеня.

Університети світового масштабу

Університети Польщі — це престижні навчальні заклади з багатовіковою історією і безцінним багажем знань, що передаються кожному студенту. Відповідно рейтингу Times Higher Education World University Rankings, Ягеллонський університет (Uniwersytet Jagielloński) і Варшавський університет (Uniwersytet Warszawski) визнані університетами світового масштабу і займають два з 400 місць цього списку. Варто відзначити Академію Козмінського (Akademia Leona Koźmińskiego) і Університет Лазарського (Uczelnia Łazarskiego), які мають домовленості про спільне навчання і при закінченні магістратури будь-якого з цих ВНЗ можна отримати подвійний диплом.

Особливості магістратури в Польщі для українців

Домовленості з Україною, щодо взаємного визнання дипломів цих країн між собою дозволяє вступати на магістра в Польщі не обов'язково за тією ж спеціальністю, яка вказана в дипломі бакалавра. Це величезна перевага, так як після 3-3.5 років навчання людина може реально оцінити свої сили і бажання продовжувати працювати в тому ж руслі. Є кілька відмінностей, які буду актуальні для абітурієнтів, що закінчили бакалаврат в Україні, але магістратура за кордоном стає їх наступним етапом в досягненні поставлених цілей, а саме від польських ВНЗ відмінності наступні:

1. Мова викладання залежить від обраного курсу. Незалежно від вибору мови (польська чи англійська), знання потрібно підтвердити за допомогою сертифіката курсів або внутрішнього іспиту. Програми на англійській мові трохи дорожче, але більш насичені і перспективні через можливість перейняти досвід англомовних країн.2. Можливість починати навчання з зимового семестру, так як рік розділений на два семестри є вибір вступу в жовтні-лютому або лютому-червні. Семестр триває 15 тижнів, при невдалій здачі іспиту його можна перездати в наступному семестрі.3. Переважний формат навчання відбувається у вигляді лекційних занять, дебатів, дискусій, практичних завдань, виконання кейсів та інших різновидів подачі, для широкого охоплення матеріалу і глибокого його розуміння

Отримавши ступінь бакалавра в Україні, потрібно правильно розставити пріоритети і визначиться, який ВНЗ і в якій країні краще вибрати для досягнення ступеня магістра, щоб затрати часу були виправдані і слугували інвестицією в надійне та гідне майбутнє. Навчання в закордонній магістратурі, а саме в Польщі, надає диплом високої якості, визнання Вас як професіонала обраної спеціальності, дає можливість продовжити освіту і науково-дослідну діяльність. Освіта європейського рівня, що дозволяє працювати в будь-якій країні ЄС і не тільки. Займаючи четверте місце за кількістю людей, що навчаються у закладах вищої освіти, Польща не перестає вражати якістю і прорахованістю пропонованих програм.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини