Бакалавр в Польші чи в Україні? В чому різниця?

8928
Facebook Twitter
Бакалавр в Польші чи в Україні? В чому різниця?

Дана стаття буде цікава для молодих людей, які закінчили середню освіту і планують здобувати вищу, при цьому враховуючи баланс між ціною і якістю навчання.

Безсумнівно, самим розумним внеском в майбутнє є інвестування в свою освіту. Навчання — основа для подальшого зростання і розвитку людини як професіонала й особистості. Дана стаття буде цікава для молодих людей, які закінчили середню освіту і планують здобувати вищу, при цьому враховуючи баланс між ціною і якістю навчання. Існуючий попит на ВНЗ підкріплений дуже великою пропозицією. Так як же зробити правильний вибір країни, освітнього закладу, спеціальності? Для початку — порівняти пропоновані умови, ціни і якість запропонованих послуг.

Бакалавр — інвестиція в майбутнє

Підставою для отримання першого ступеня вищої освіти в Польщі для громадян України є атестат про повну загальну середню освіту, який нотаріально завірений. Бакалавр в Польщі — можливість отримання європейського диплома, який надає масу переваг і відкриває нові перспективи. Відносно проходження бакалаврату в Україні можна відзначити, що при виборі правильної навчальної організації якість буде схожою, але не так багато ВНЗ здатні надати диплом, що матиме цінність на міжнародній арені.Рівень бакалавра в Польщі представлений широким асортиментом факультетів. Спеціальності, що пропонуються дуже затребувані на ринку праці. Обидві країни пропоную отримання даного кваліфікаційного рівня за 3-3.5 року, але на відміну від навчальних закладів України, польські програми надають особливого значення отриманню практичних навичок.

Чи варто вчитися на бакалавра в Польщі?

Звичайно, вибір країни навчання — це особиста справа кожного абітурієнта, але переваги бакалавра в Польщі очевидні:

1. У порівнянні з більшістю країн Європейського Союзу ціни значно нижчі, а саме, середня вартість становить €2500.

2. Конкурентоздатний європейський диплом.

3. Кілька ВНЗ увійшли в QS World University Rankings.

4. Третя частина дипломів бакалаврата дозволяють вже по досягненню лише цього рівня здійснювати трудову діяльність.

5. При наявності Карти поляка можна претендувати на безкоштовне навчання.

6. Деякі установи практикують прийом абітурієнтів з зимової сесії, яка починається в січні або лютому.

7. Польські установи надають можливість навчатися заочно, на відміну від більшості європейських університетів, які пропонують лише part-time програми.

8. Іспити розроблені дуже грамотно і без ґрунтовної підготовки просто непосильні, що стимулює до більш глибокого і ретельного вивчення кожного курсу.

9. Навчання в інтернаціональному середовищі і мовна практика не тільки в стінах Альма-матер, а й у повсякденному житті.

Необхідно також підкреслити, що спрямування на навчання за польськими бакалаврськими програмами передбачає підтвердження знання англійської та / або польської мов. Все залежить від обраної програми. Свідченням можуть служити як міжнародні іспити TOEFL, IELTS та інші, так і внутрішньої іспит Вузу. Завчасно необхідно потурбуватись про візу. Для навчання бакалавра в Польщі необхідна довгострокова національна віза. Додатковою перевагою даного документа є можливість подорожувати країнами «Шенгену», правда термін поїздок обмежений. З викладеного матеріалу видно, що бакалаврат, який є першою сходинкою вищої освіти, польські ВНЗ надають у вигляді якісного, насиченого і продуманого навчального рівня. Престижні закладу, великий вибір факультетів, різноманітні додаткові курси і матеріали так і спонукають схилиться до вибору цієї країни і освіти в ній. Також, практична відсутність мовного бар'єру, близькість духу і спільна історія не можуть залишити байдужим жодного абітурієнта.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини