Аспірантура та стипендія від бюро з працевлаштування у Польщі

1261
Facebook Twitter
Аспірантура та стипендія від бюро з працевлаштування у Польщі

Безробітні та особи, що шукають роботу, мають право користуватися допомогою Бюро з праці. На яких умовах? Обговоримо це у статті.

Українці відправляються до Республіки Польща, як з метою тривалого працевлаштування, так і, бажаючи отримати професію, та, надалі, приступити до роботи. Найчастіше у перший рік навчання нерезиденти знаходяться у країні на підставі візи, далі більшість іноземців оформляють посвідку на проживання, яка розширює їх права. Знаючи те, на що можна претендувати, у деяких випадках можна продовжити навчання на бюджетних підставах. Початок навчання в аспірантурі — це шанс для багатьох людей поліпшити позиції на ринку праці. Наука вимагає значних витрат, для яких іноді важко знайти бюджет. Безробітні та особи, що шукають роботу, мають право користуватися допомогою Бюро з праці. На яких умовах? Обговоримо це у статті.

Чи можливо пройти навчання у Польщі на аспірантурі, отримуючи стипендію?

Подвійна підтримка може бути отримана для підвищення професійної кваліфікації в аспірантурі. Перш за все, безробітні та здобувачі можуть подати заявку на фінансування витрат на навчання. Бюро з працевлаштування можуть надати студентам покриття витрат на освіту у три рази вище середньої заробітної плати за останній квартал. Крім того, безробітні студенти мають право на щомісячну стипендію для навчання в аспірантурі у розмірі 20% допомоги з безробіття.

Така система: стипендія + аспірантура підтримує актив — якщо Ви приступите до роботи під час навчання, то не втратите ні фінансування, ні стипендію. Однак у тих, хто не закінчує навчання з власної вини, виникнуть проблеми — тоді сума, виділена на співфінансування навчання, повинна бути повернена Фонду праці.

Співфінансування для аспірантури, стипендії — для кого вони призначені?

Підтримка доступна для безробітних, але вона може бути отримана тими, хто зареєструвався у центрах зайнятості району, як особа, яка добивається роботи, та (відповідно до ст. 43 Закону від 20 квітня 2004 року «Про сприяння зайнятості та ринку праці установ»). До останньої категорії належать особи, які:

  • звертаються протягом періоду повідомлення про звільнення або ділових відносинах з причин, пов'язаних з робочим місцем;
  • вони наймаються роботодавцем, відносно якого оголошено про банкрутство, або знаходиться у процесі ліквідації, за винятком ліквідації з метою приватизації;
  • отримує соціальну допомогу у зв'язку з відпусткою у шахті або у гірничодобувній промисловості, зазначено в окремих правилах;
  • беруть участь у заняттях центру соціальної інтеграції або програмах індивідуальної інтеграції, згаданих у положеннях про соціальну допомогу;
  • є солдатами резерву;
  • отримують навчальну пенсію;
  • отримують допомогу на навчання;
  • підлягають соціальному страхуванню фермерів у повному обсязі на основі положень соціального забезпечення, якщо вони мають намір влаштуватися на роботу, зайнятися підприємництвом або несільськогосподарською діяльністю.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що іноземці, які шукають роботу (після виконання встановлених законом умов) та особи віком 45 років та старше, зареєстровані у бюро з працевлаштування, які працюють, виконують іншу оплачувану роботу або займаються підприємницькою діяльністю та зацікавлені у допомозі у професійному розвитку, можуть подати заявку на фінансування.

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що навчання у Польщі, попри кваліфікаційний рівень, відповідає стандартам європейської якості. Також важливо підкреслити, що існує багато програм від уряду, ВНЗ, посередників або меценатів, що дозволяють скоротити освітні витрати. Українці у РП знайдуть багато можливостей навчитися за дешево, причому з перспективами швидкого працевлаштування. Зважаючи на це, не гайте часу, вибирайте ВНЗ, збирайте документи і вперед, до безхмарного майбутнього.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини