У яких польських ВНЗ платять стипендію?

6864
Facebook Twitter
У яких польських ВНЗ платять стипендію?

Важливе питання, яке хвилює студентів, котрі прийняли рішення навчатися в університетах Республіки Польща: «У яких польських університетах вчитися, щоб отримувати стипендію, та яка система виплат?».

Важливе питання, яке хвилює студентів, котрі прийняли рішення навчатися в університетах Республіки Польща: «У яких польських університетах вчитися, щоб отримувати стипендію, та яка система виплат?». Звичайно, це є важливим фактором, який може вплинути навіть на перевагу того чи іншого вищого навчального закладу. Оскільки польська система вищої освіти відповідає європейським стандартам, більшість категорій стипендіальних виплат не особливо відрізняються, проте є свої особливості. Варто враховувати, що отримувати стипендію можна як в державних, так і приватних університетах. Також не варто забувати, що є виплати від держави, а буває матеріальна допомога з ініціативи самої освітньої структури або потенційних роботодавців, про що ми поговоримо більш розгорнуто в цьому нарисі.

Стипендії державних університетів Польщі

Як ми раніше згадували, стипендії відрізняються в залежності від форми власності освітньої структури. Таким чином виходить, що іноземні студенти можуть претендувати на стипендію в публічних ВНЗ маючи Карту Поляка, яка дозволяє вступати на загальних правах з польськими кандидатами. Також, іноземці у таких університетах можуть спробувати завоювати матеріальну допомогу завдяки своїм видатним здібностям або активній вузівській діяльності. У держ.університетах можна розраховувати на такі фінансові заохочення: спеціальні, від імені ректора, від міністра, соціальні та одноразову допомогу у надзвичайній ситуації. До слова, соціальна стипендіальна виплата та фінансова допомога за наукові досягнення доступна й студентам міжнародних (приватних) університетів. Основними правилами для отримання виплат в публічних ВНЗ є:

— можливість претендувати на фінансову допомогу вже з першого року навчання;

— навчаючись у двох освітніх структурах одночасно потрібно визначитися, де саме претендувати на стипендію;

— маючи за плечима один диплом про вищу освіту стає відсутня можливість заявляти про плани на отримання виплат;

— учні здатні бути одержувачами декількох стипендій одночасно.

Знижки, стипендії та інша фінансова допомога у приватних ВНЗ

Бажаючи істотно скоротити витрати на навчання у приватних університетах (плата в яких і так нижче, ніж в державних), абітурієнти можуть виграти грант на навчання, отримати ексклюзивну знижку від обраної структури вищої освіти або компанії посередника, або отримати одну або кілька стипендій.У приватних ВНЗ Карта Поляка не має такої сили, оскільки вступ проходить у вигляді співбесіди, а стипендія визнається на конкретній підставі. У студентів нерезидентів Польщі є шанс, в залежності від специфіки університету отримувати виплати, наприклад, за високі результати у спорті, аматорські стипендії, за високі досягнення у навчанні або участь у житті ВНЗ. Також є можливість отримати допомогу від уряду РП або іншої держави.

Поспішаємо нагадати, що центр польської освіти UP-STUDY щорічно готує для українських абітурієнтів спеціальні пропозиції, які передбачають знижки на навчання, безкоштовні мовні курси та інші акції, які допомагають економити та вступати з гарантією у 100%.Підсумовуючи, підкреслимо, що, якщо трапилося так, що не вдалося завоювати жодну зі стипендій, щоб поліпшити матеріальне становище та отримати досвід взаємодії у трудовому колективі, можна знайти невеликий, але грошовий підробіток. Також, вступаючи до приватного ВНЗ можна знайти варіанти істотних знижок від первинної вартості, які здешевлять всю навчання або зроблять нижче плату за конкретний період. Як показує практика, українські студенти польських університетів, при додатку належних зусиль можуть отримувати кілька матеріальних заохочень одночасно, тим самим не тільки повністю покриваючи витрати на оплату навчання, а й поточні витрати, навіть на подорожі вистачає.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини