Актуальна інформація про польську освіту. Що змінилося з 2017 року?

6308
Facebook Twitter
Актуальна інформація про польську освіту. Що змінилося з 2017 року?

Є такі зміни, про які дуже корисно дізнатися, адже вони можуть стати у пригоді в майбутньому, а яких аспектів це стосується, Ви зможете дізнатися з цієї статті.

На сьогодні, у світі відбувається дуже багато змін, реформ та інших нововведень, які впливають на всі сфери життя. Плануючи вступ до одного з європейських університетів, наприклад, у Республіку Польща, звичайно, варто поцікавитися, чи не сталося у сфері польської вищої освіти будь-яких змін, які вплинуть на процес зарахування, навчання або тривалого перебування на території цієї держави. На щастя, фахівці центру польської освіти UP-STUDY раді повідомити, що у процесі зарахування все залишається як і раніше. Українці можуть вступати без урахування результатів зовнішнього національного оцінювання та не складаючи іспитів. Але є такі зміни, про які дуже корисно дізнатися, адже вони можуть стати у пригоді в майбутньому, а яких аспектів це стосується, Ви зможете дізнатися з цієї статті.

Основні моменти реформування вищої освіти Польщі, впроваджені Ярославом Говіним

Попри те, що вища освіта Польщі відповідає всім європейським стандартам, а також є однією з найдоступніших в Європі, уряд країни завжди прагне її поліпшити. У поточному році було внесено ряд змін, які допоможуть на різних етапах досягнення наукових ступенів. Серед них варто відзначити наступні:

— впровадження механізмів для припинення відтоку талановитих студентів та молодих вчених з Польщі;

— створення докторантури та надання стипендіальної системи для всіх аспірантів;

— велика системна підтримка регіональних університетів;

— вдосконалення функціонування університету (підвищення ролі ректора, розширення автономії та створення університетських рад);

— усунення вимог до абілітації

— концентрація уваги на ролі дидактики у вищій освіті;

— впровадження нової моделі оцінки наукової діяльності;

— зіставлення вищої освіти з соціальними та економічними проблемами.Завдяки впровадженню таких змін, розвиватися під час навчання у польських установах вищої освіти, а також після нього буде значно простіше та набагато ефективніше. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що дані нововведення стануть відчутні вже з цього року, тому всі абітурієнти, які вступають під час поточних вступних кампаній, зможуть оцінити переваги.

Процес зарахування та необхідні документи для вступу у 2018/2019 році

Як і раніше, українці та інші абітурієнти мають можливість вступати без урахування результатів ЗНО та не складаючи іспити. Екзаменація передбачена тільки при вступі до профільних та державних університетів, а також у тому випадку, якщо у кандидата на навчання є Карта Поляка та він бажає брати участь у конкурсі на бюджетне відділення.Серед документів, які потрібно надати для зарахування:

— Громадянський та закордонний паспорти з копіями

.— Атестат зрілості (диплом з попередньою кваліфікацією) та переклад вкладиша у присутності польського присяжного.

— Сертифікат, що підтверджує володіння польською (англійською).

— Анкета та заява від кандидата.— Квитанція про оплату навчання.

— Страховий поліс та чинна віза.

Збір документів — це кропіткий та відповідальний процес, що вимагає уваги до деталей, тому краще звернутися до кваліфікованих фахівців, якими є експерти компанії UP-STUDY.

Отже, на сьогодні, польська вища освіта несе деякі зміни, які покращать і без того відмінно налагоджену систему. Що стосується самого процесу вступу, то з попередніх років він не змінився, тим самим бувши одним з найбільш нескладних в Європі. Варто звернути увагу на можливості оформлення Карти Побиту, завдяки скасуванню правила 40 днів, подавати документи можна відразу, як тільки студент влаштувався та залагодив побутові питання. У всьому іншому, вступати та вчитися у Польщі комфортно, не складно та дуже перспективно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

21.09 - День відкритих дверей - Навчання в Польщі 2025, 2026

Пропозиція

Запрошуємо Вас безкоштовно відвідати "День відкритих дверей у офісах UP-STUDY" та дізнатися як вступити у кращі ВНЗ Польщі зі знижкою 50%

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини