Актуальна інформація про польську освіту. Що змінилося з 2017 року?

6210
Facebook Twitter
Актуальна інформація про польську освіту. Що змінилося з 2017 року?

Є такі зміни, про які дуже корисно дізнатися, адже вони можуть стати у пригоді в майбутньому, а яких аспектів це стосується, Ви зможете дізнатися з цієї статті.

На сьогодні, у світі відбувається дуже багато змін, реформ та інших нововведень, які впливають на всі сфери життя. Плануючи вступ до одного з європейських університетів, наприклад, у Республіку Польща, звичайно, варто поцікавитися, чи не сталося у сфері польської вищої освіти будь-яких змін, які вплинуть на процес зарахування, навчання або тривалого перебування на території цієї держави. На щастя, фахівці центру польської освіти UP-STUDY раді повідомити, що у процесі зарахування все залишається як і раніше. Українці можуть вступати без урахування результатів зовнішнього національного оцінювання та не складаючи іспитів. Але є такі зміни, про які дуже корисно дізнатися, адже вони можуть стати у пригоді в майбутньому, а яких аспектів це стосується, Ви зможете дізнатися з цієї статті.

Основні моменти реформування вищої освіти Польщі, впроваджені Ярославом Говіним

Попри те, що вища освіта Польщі відповідає всім європейським стандартам, а також є однією з найдоступніших в Європі, уряд країни завжди прагне її поліпшити. У поточному році було внесено ряд змін, які допоможуть на різних етапах досягнення наукових ступенів. Серед них варто відзначити наступні:

— впровадження механізмів для припинення відтоку талановитих студентів та молодих вчених з Польщі;

— створення докторантури та надання стипендіальної системи для всіх аспірантів;

— велика системна підтримка регіональних університетів;

— вдосконалення функціонування університету (підвищення ролі ректора, розширення автономії та створення університетських рад);

— усунення вимог до абілітації

— концентрація уваги на ролі дидактики у вищій освіті;

— впровадження нової моделі оцінки наукової діяльності;

— зіставлення вищої освіти з соціальними та економічними проблемами.Завдяки впровадженню таких змін, розвиватися під час навчання у польських установах вищої освіти, а також після нього буде значно простіше та набагато ефективніше. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що дані нововведення стануть відчутні вже з цього року, тому всі абітурієнти, які вступають під час поточних вступних кампаній, зможуть оцінити переваги.

Процес зарахування та необхідні документи для вступу у 2018/2019 році

Як і раніше, українці та інші абітурієнти мають можливість вступати без урахування результатів ЗНО та не складаючи іспити. Екзаменація передбачена тільки при вступі до профільних та державних університетів, а також у тому випадку, якщо у кандидата на навчання є Карта Поляка та він бажає брати участь у конкурсі на бюджетне відділення.Серед документів, які потрібно надати для зарахування:

— Громадянський та закордонний паспорти з копіями

.— Атестат зрілості (диплом з попередньою кваліфікацією) та переклад вкладиша у присутності польського присяжного.

— Сертифікат, що підтверджує володіння польською (англійською).

— Анкета та заява від кандидата.— Квитанція про оплату навчання.

— Страховий поліс та чинна віза.

Збір документів — це кропіткий та відповідальний процес, що вимагає уваги до деталей, тому краще звернутися до кваліфікованих фахівців, якими є експерти компанії UP-STUDY.

Отже, на сьогодні, польська вища освіта несе деякі зміни, які покращать і без того відмінно налагоджену систему. Що стосується самого процесу вступу, то з попередніх років він не змінився, тим самим бувши одним з найбільш нескладних в Європі. Варто звернути увагу на можливості оформлення Карти Побиту, завдяки скасуванню правила 40 днів, подавати документи можна відразу, як тільки студент влаштувався та залагодив побутові питання. У всьому іншому, вступати та вчитися у Польщі комфортно, не складно та дуже перспективно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини