Активний пошук роботи для польських студентів: 6 ефективних методів

651
Facebook Twitter
Активний пошук роботи для польських студентів: 6 ефективних методів

Щоб знайти цікаву роботу з хорошою зарплатою та дружньою атмосферою, потрібно докласти зусиль. Які методи застосувати, щоб швидше знайти відповідну компанію та посаду? Обговоримо це у статті.

Знаєте, у кого немає шансів на успішну кар'єру? У людей, які чекають, щоб роботодавці їх знайшли. Такі кандидати скаржаться, що «роботу можна отримати тільки по знайомству», та шукати її немає сенсу. Благо прагматичні студенти університетів Республіки Польща розуміють необхідність набуття досвіду під час отримання кваліфікації, тому самостійно або за допомогою бюро кар'єри, що діють при більшості ВНЗ, активно шукають місце роботи/підробітку або стажування/практики. Щоб знайти цікаву роботу з хорошою зарплатою та дружньою атмосферою, потрібно докласти зусиль. Які методи застосувати, щоб швидше знайти відповідну компанію та посаду? Обговоримо це у статті.

ТОП 6 рекомендацій, дотримання яких допоможе швидше знайти стажування/роботу

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY переконують, що у запропонованому керівництві Ви знайдете ту інформацію, яка допоможе почати пошук роботи. Активний пошук роботи — що це включає та з чого почати? Багатьом кандидатам здається, що відсутність досвіду, кваліфікації або закінченої освіти заважає їм отримати хорошу роботу. Але, навіть великий фахівець з багатою кар'єрою не отримає посаду мрії у подарунок. Щоб зацікавити роботодавців, потрібно проявити наполегливість, терпіння та інші якостей. Водночас варто зробити наступне:

  • Подумайте, яку посаду Ви шукаєте. Слід знати, який підробіток цікавить. Чи хочете Ви працювати за спеціальністю, щоб мати можливість відразу познайомитися з галуззю та специфікою виконання професійних завдань або бажаєте, у першу чергу заповнити прогалину у бюджеті, віддаючи перевагу прибутковішій зайнятості. Деякі студенти шукають роботу віддалено через Інтернет, та, навіть якщо вона не у тому ж напрямку, у якому проходить навчання, все одно є можливість отримати багато корисних навичок, та, згодом, прикрасити резюме.
  • Об'єктивно оцініть компетентність. Підготуйте правдиве резюме, включаючи досвід, навички, риси характеру та інтереси. Подумайте, яка галузь та спектр завдань підійдуть краще. Встановіть кар'єрні цілі та розставте пріоритети, щоб жоден з типів діяльності (робота та навчання) не постраждав.
  • Перевірте, в яких галузях компанії інтенсивно шукають співробітників. Якщо у Вас немає конкретної посади, на якій хотілося б працювати, перевірте, де можна знайти цікаву, добре оплачувану роботу швидше за все. З'ясуйте також, які професії найперспективніші та які компетенції будуть затребувані роботодавцями через 5 або 10 років, оскільки у разі, якщо Ви навчаєтеся на бакалавраті у напрямку, який може втратити попит, краще вибрати магістратуру за іншою спеціальністю.

  • Почніть професійні та особисті контакти зі студентського оточення та інших областей. Теоретично, простий спосіб — знайти роботу по знайомству. Спілкування між лекціями, у студентських організаціях, наукових гуртках, під час участі у програмах міжнародного обміну — можуть у цьому допомогти. Запитайте про цікаві пропозиції у друзів та сім'ї. Оновіть професійні контакти — наприклад, на LinkedIn та Facebook. Також варто поговорити з колишніми колегами (якщо раніше проходили стажування або працювали у гнучкому графіку), з якими у Вас збереглися хороші стосунки, та вони впевнені у Вашій серйозності та професіоналізмі.
  • Перегляньте пропозиції роботи з багатьох джерел. Не обмежуйтеся тільки онлайн-сайтами оголошень. Приєднуйтесь до груп на Facebook для шукачів у потрібній галузі. Переглядайте газети, інтернет-форуми, пропозиції про роботу у центральній базі даних вакансій. У разі студентів, зверніться до офісу кар'єри. Можна знайти відгуки роботодавців та пропозиції про роботу на певних ресурсах.
  • Підготуйте ефективне резюме та супровідний лист. Щоб зацікавити роботодавців, потрібно написати професійне резюме, причому краще для кожної посади або компанії редагувати вихідний варіант, щоб у роботодавця складалося враження, що його адресовано тільки йому.

Підсумовуючи, зауважимо, що пошуки стажування, підробітку або роботи забирають час, але підприємливі молоді люди завжди знаходять те, що їм до душі. Крім перерахованого варто розвивати наявні таланти. Більш того, зараз роботодавці цінують м'які навички, тому рекомендуємо приділити увагу їх придбанню.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини