5 принципів ефективного навчання з подальшим працевлаштуванням у Польщі

943
Facebook Twitter
5 принципів ефективного навчання з подальшим працевлаштуванням у Польщі

Що принесе студентам різного роду активність? Як отримати максимум під час придбання потрібної професії? Поговоримо про це у статті.

Навчання в індустріально розвинутих країнах має багато переваг, тому українці та інші іноземці відправляються до Республіки Польща з метою придбання кваліфікації та подальшого працевлаштування. Переймаючи досвід своїх європейських колег, іноземці у ВНЗ РП, як і корінні жителі прагнути отримати трудовий досвід ще під час навчання. Перші зароблені гроші, безцінний досвід та навіть можливість отримати цікаву роботу у майбутньому, а також шанс на те, що вдасться зав'язати корисні контакти — те, що принесе студентам різного роду активність. Як отримати максимум під час придбання потрібної професії? Поговоримо про це у статті.

Принципи, яких варто дотримуватися студентам, котрі бажають побудувати успішну кар'єру

Відсутність ініціативи, прихильності або просте небажання може перетворити час, повний можливостей та перспектив, у місяці безкоштовної та безглуздої роботи у майбутньому. Розглянемо, що Ви можете зробити, щоб бути привабливим для роботодавця:

  • Пам'ятайте: стажування — це інвестиція. Якщо практика не передбачена навчальною програмою, її можна знайти самостійно та пройти з метою отримання досвіду. У процесі стажування врахуйте, що Ви не вільна робоча сила. Ваша присутність вимагає зусиль від роботодавця. Час співробітників, які допомагають отримати досвід, можливість брати участь у важливих проєктах — ось реальні вигоди, на які варто орієнтуватися. Також це допоможе поліпшити матеріальне становище та цінувати особисто зароблені кошти. Варто зауважити, що, хоча деякі роботодавці застосовують заохочення фінансовою компенсацією учнів, ця чесна практика ще не є стандартом на польському ринку. Втім, якщо Ви бачите великі можливості у конкретної компанії, можна стажуватися лише для досвіду та майбутніх перспектив (наприклад, подальше тривале співробітництво).
  • Плануйте, набувайте та впроваджуйте! Навіщо Вам стажування, практика, підробіток або робота з гнучким графіком? Щоб дізнатися ті області та компетенції, в яких практичні навички відсутні. Намітьте мети, проаналізуйте свої сильні та слабкі сторони, підкорегуйте план дій та не стійте на місці, прагніть отримати потрібне, як для себе, так і привабливе з позиції роботодавця. Стажуючись, сплануйте з наставником обов'язки, які Ви будете виконувати, та питання, котрі потребують ознайомлення. Тільки такий продуманий підхід дозволить максимально ефективно збагатити свої знання.



  • Будьте терплячі! Не можна вчити та переймати все відразу. Дозуйте інформацію та обсяги завдань. Ваша основна задача — прогрес на тривалій дистанції. Щоб Ви могли використовувати знання, отримані у ВНЗ та на першій роботі (практиці/стажуванні), та почати виконувати обов'язки, покладені на Вас — самостійно, слід розподілити цілі на пункти плану, виділяючи на кожен від 3 до 6 місяців. Бажаючи отримати досвід, фахівці UP-STUDY рекомендують пам'ятати, що короткострокове стажування обмежується тільки ознайомленням з роботою компанії та виконанням невеликої роботи за спеціальною рекомендацією куратора, що не суттєво збільшує Ваші компетенції.
  • Дозвольте собі помилятися! Стажування — це час, коли Ви зустрічаєтеся з багатьма завданнями, та, таким чином, можете робити помилки. Важливо приймати коментарі або поради та ставитися до них як до безцінного навчання. Ось як цінний досвід набувається.
  • Не знаєте, спитайте! Люди, з якими Ви взаємодієте, є безцінною скарбницею знань. Якщо ви чогось не знаєте або не розумієте, запитаєте.

Підсумовуючи, зауважимо, що, якщо Ви хочете швидко побудувати успішну кар'єру, потрібно використовувати навчальний час по максимуму. Ефективне планування та правильна постановка цілей допоможуть отримати бажані навички. Також використовуйте доступні програми стажування, міжнародного обміну та інші проєкти мобільності, тоді Ви станете привабливішими для роботодавця, що відіб'ється на професійному успіху.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини