5 хороших звичок під час підготовки до занять у польському ВНЗ

1274
Facebook Twitter
5 хороших звичок під час підготовки до занять у польському ВНЗ

Ви все ще спізнюєтеся, зайняті, та всепоглинаючий хаос стає нестерпним? Перевірте, які звички допоможуть впоратися з завданнями таким чином, що залишиться час на приємне дозвілля.

Під час навчання у будь-якому з польських університетів значна частина матеріалу надається на самостійне вивчення. Найчастіше це близько 30-40% потрібної інформації. Але не всі студенти вміють організовувати навчання поза стінами Альма-матер, що може негативно позначитися на успішності. У Вас немає часу на самостійну підготовку, та список завдань для виконання нескінченний? Ви все ще спізнюєтеся, зайняті, та всепоглинаючий хаос стає нестерпним? Перевірте, які звички допоможуть впоратися з завданнями таким чином, що залишиться час на приємне дозвілля.

ТОП 5 корисних звичок для самостійного опрацювання навчального матеріалу

  • Встановлення пріоритетних завдань. Звичка є другою натурою людини. Ми автоматично виконуємо багато завдань, шукаємо швидкі та прості рішення. Частково це полегшує життя, але за підсумком може повністю дезорганізувати діяльність. Однією з областей, де впровадження хороших звичок значно підвищить ефективність та комфорт Вашої роботи, є організація обов'язків. Якщо Ви не плануєте порядок завдань, не контролюєте їх, виконуючи багато різних проєктів, та їх завершення проблематично, варто запровадити один з методів управління часом. Вибір широкий, у тому числі: Матриця Ейзенхауера допоможе розставити пріоритети для завдань з урахуванням їх важливості та терміновості; Техніка Pomodoro дозволить розділити час на роботу та відпочинок, отримати повний фокус, уникаючи чинників, котрі відволікають; Японський канбан буде хорошим у плануванні складних командних завдань та інше. У кожному методі пріоритетними є завдання, контроль за виконуваними діями та те, що ще належить зробити.
  • Усунення чинників, котрі відволікають, зі столу. Приберіть ті гаджети, які не потрібні для виконання завдання. Деякі люди думають, що хаос є творчим, але здебільшого це означає відволікання. Як зосередитися на завданні, якщо у Вас під рукою мобільний телефон, який постійно повідомляє про нову тему у розмові на комунікаторі? Які звички поліпшать роботу? Відкладіть смартфон, вимкніть звук у соціальних мережах, щоб вони не відволікали увагу від обов'язків, та розмовляйте телефоном тільки тоді, коли ситуація дійсно цього потребує. Якщо навчальний проєкт не вимагає постійного контакту, наприклад, електронною поштою, варто розглянути можливість відключення повідомлень про надходження нових повідомлень.

  • Навчальні матеріали розподіляйте за певною системою. Крім вивчення професії за допомогою написаних лекцій та книг, завжди майте під рукою ті дані, які лектор висилає на загальну пошту. У комп'ютері варто все розподілити за курсами та теками. Якщо Ви підписані на електронну розсилку, відразу зберігайте її у потрібному місці. Це сортування дозволить знати, що та де шукати, що заощадить час.
  • Правильна постава за комп'ютером. Ергономіка на роботі надзвичайно важлива, щоб бути ефективними, а не надмірно експлуатувати здоров'я. Добитися правильного положення на комп'ютері дозволяють меблі — стілець та стіл з регульованою висотою. Однак, навіть якщо орендар не надав цього, займіться питанням самостійно, адже вчитися Вам, як мінімум, 3 роки (бакалаврат), та сидячи з неправильною поставою за такий період часу може сильно постраждати спина, мозок та кінцівки. Основна поширена помилка — округлення спини, сутулість. Через деякий час це призводить до головного болю та болю у спині. Сидіння перед комп'ютером протягом тривалого часу може також порушити моторику кишківника та викликати проблеми з травленням. Варто спочатку переконатися у правильній поставі за столом та, по-друге, не забувайте робити перерви після кожної години роботи. Нехай вони призначені для короткої прогулянки та розгинання ніг. Давайте очам можливість розслабитися та не дивитися на екран телефону.
  • Пунктуальність. П'ята, остання, але не менш важлива звичка — пунктуальність. Це один з основних принципів хороших манер. Це показує, що Ви є обов'язковими, добре організовані. Висловлює повагу до лекторів. Можливість усунути запізнення також дає відчуття задоволення.

Отже, фахівці UP-STUDY звертають увагу, що прості хороші звички організації робочого простору вже за короткий час дозволять позбутися від накопичених справ. При цьому, якщо Ви будете дотримуватися їх і далі, то вдасться виконувати все своєчасно та із задоволенням. Ніколи не пізно навчитися вчитися.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини