1,7 млрд. злотих для новаторів від Національного центру досліджень та розробок у рамках конкурсу «Швидкий шлях»

5171
Facebook Twitter
1,7 млрд. злотих для новаторів від Національного центру досліджень та розробок у рамках конкурсу «Швидкий шлях»

14 серпня 2019 року відбулася прес-конференція, на якій Національний центр досліджень та розробок (NCBR) оголосив про відкриття нових конкурсів з циклу «Fast Track». Загальна сума грошей становить 1,7 млрд. злотих.

14 серпня 2019 року відбулася прес-конференція, на якій Національний центр досліджень та розробок (NCBR) оголосив про відкриття нових конкурсів з циклу «Fast Track». Подати заявку на фінансування мають можливість, як дрібні, середні, так і великі підприємці Республіки Польща. Загальна сума грошей, що виділяється на співфінансування, становить 1,7 млрд. злотих.

Швидкий шлях — що це за конкурс?

Змагання, що проводяться за формулою Fast Track, припускають одну процедуру конкурсу. За даними Національного центру досліджень та розробок, він позбавлений багатьох бюрократичних формальностей та відносно простий, що значно підвищує його доступність для охочих отримати фінансування.

У 2018 році у NCBR було подано понад 1200 заявок на п'ять конкурсів цієї програми, що робить її тією, котра найбільш часто обирається джерелом фінансування для інноваційних проєктів у Польщі підприємцями.

Співфінансування у 2019 році

У 2019 році у конкурсі зможуть брати участь не тільки компанії, але й консорціуми підприємців та наукових підрозділів.

Це означає, що всі підприємці можуть подавати заявки на гранти індивідуально, у партнерстві або у співпраці з університетами або науковими інститутами.

Mazowsze стане найбільшим бенефіціаром фінансування поточного року. Бюджет на видання конкурсу для цього воєводства становить 600 мільйонів злотих, хоча, на відміну від інших варіантів, він буде фінансуватися з державних, а не європейських фондів.

Ось список змагань «Фаст трек» у 2019 році:

  • Fast Path для МСП з сертифікатом Seal of Excellence, бюджет: 50 млн. злотих, заявки приймаються з 1 квітня по 29 листопада 2019 року.
  • Fast Track для МСП, великих компаній та консорціумів (також за участю наукових підрозділів), бюджет 2-го конкурсу 1 100 млн. злотих, подача заявок проводиться з 16 вересня до 16 грудня 2019 року. Оголошення конкурсу: 14 серпня 2019 року.
  • Fast Track, присвячений проєктам у галузі космічних технологій, бюджет конкурсу 300 млн. злотих, конкурс пропозицій з 2 вересня по 15 листопада 2019 року. Оголошення конкурсу 15 липня.
  • Fast Track, присвячений проєктам у галузі технології пластмас, бюджет конкурсу 180 млн. злотих, конкурс пропозицій проходить з 2 вересня по 15 листопада 2019 року. Оголошення конкурсу 15 липня.
  • Дивіться також новий конкурс «Шлях для Мазовії». Конкурсний бюджет: 600 мільйонів злотих; змагання пропозицій з 23 серпня по 23 вересня 2019 року. Оголошення конкурсу 14 серпня.

Додаткову інформацію про конкурси «Швидкий шлях» та «Шлях для Мазовії» можна знайти на веб-сайті Національного центру досліджень та розробок: ncbr.gov.pl/ Szybkasciezka.

Ще раз підкреслимо, що у 2019 році як МСП, так і великі підприємці можуть вперше подати заявку на фінансування у рамках однієї процедури конкурсу. Додатковою новинкою є можливість участі у змаганні не тільки самих компаній, але й консорціумів підприємців та наукових підрозділів. На практиці: МСП або великі компанії можуть подавати заявки на гранти самостійно, у партнерстві або у співпраці з університетами або науковими інститутами. Це рішення дозволить поліпшити планування, підготовки та реалізації проєктів досліджень та розробок.

Загальні правила участі у змаганнях NCBR, що фінансуються з Програми інтелектуального розвитку (SG OP), докладні принципи та критерії оцінки проєктів, конкретні приклади бенефіціарів, які реалізують інноваційні проєкти, спільне фінансування з прискореного режиму, а також окремі зустрічі з експертами NCBR — можна дізнатися все це під час зустрічі у кожному окремому місті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини