10 способів успішного інтерв'ю

993
Facebook Twitter
10 способів успішного інтерв'ю

Говорити з майбутнім роботодавцем стає складно, кандидат нервує, адже хоче перемогти, тіло наповнюється гормоном боротьби — адреналіном. Як впоратися з почуттями та успішно пройти випробування? Обговоримо у статті.

Інтерв'ю, співбесіди, зустрічі про роботу — це новий вид спорту. В індустріально розвинених країнах трапляється, що не потрібно шукати роботу, а роботодавець повинен боротися за кандидата. Практикується виплата аматорських стипендій, щоб прив'язати талановитого студента до компанії. Це усвідомлення дає відчуття більшої стабільності, тому під час інтерв'ю можна сяяти та відчувати себе невимушено. Є інші випадки. Говорити з майбутнім роботодавцем стає складно, кандидат нервує, адже хоче перемогти, тіло наповнюється гормоном боротьби — адреналіном. Як впоратися з почуттями та успішно пройти випробування? Обговоримо у статті.

ТОП 10 манер поведінки, які сприяють успіху на співбесіді

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що студентам польських університетів варто навчитися майстерності проходження інтерв'ю, та, чим раніше, тим краще, оскільки багатьом доведеться влаштовуватися на стажування або підробіток. До речі, при освітніх структурах РП функціонують бюро кар'єри, в яких фахівці поділяться знаннями у цьому напрямку, а також допоможуть скласти ефективне резюме та знайти місце проходження практики або тимчасового працевлаштування. Говорячи про десяток способів, рекрутери з досвідом звертають увагу на наступні:

  • Комунікативність. Ця функція проявляється частіше, адже немає розмови без комунікативних навичок. Найгірша ситуація, коли монолог роботодавця переривається кивками кандидата. Варто вести діалог, не відповідати більше, ніж потрібно.
  • Самосвідомість. Наймачеві приємно знати, хто Ви, що можете зробити та запропонувати компанії, в якій претендуєте на посаду. Мистецтво полягає у тому, щоб сильні сторони подати без пихатості, а слабкі завуалювати, як те, над чим працюєте та виправляєте. Перш ніж зустрітися з майбутнім роботодавцем, варто подумати, які кваліфікації та здатності можуть бути йому корисні та на чому варто зосередитися.
  • Слідкуйте за всім, але без перебільшення. Мабуть, оптимальний процес спілкування вимагає 50-60% зорового контакту. Але перебільшення також не вітається, тому що це може бути незручно.
  • Посміхайтеся. Інтерв'ю — серйозна справа, але серйозне обличчя навряд чи допоможе. Варто практикувати посмішку, щоб вона не виглядала оскалом.
  • Знання компанії та галузі. Якщо кандидат не має уявлення про компанію та нішу, не варто витрачати на нього час. Більшість компаній мають веб-сайти, та можна знайти статті про них або зателефонувати до секретаріату та з'ясувати, чим займається роботодавець, яка місія у компанії, як довго вона існує та інше.

  • Готові відповіді на дивні питання. Виникають проблеми з відповідями на поширені запитання. Слабкості кандидата особливо стомлюють, але якщо говорити про мінуси, то коротко та суттєво. Оскільки дивні питання дивують претендентів на роботу, добре мати готову формулу або репліку, яка дасть час подумати.
  • Цукор — перш за все. Добре знати, де та наскільки успішна компанія, використовуйте цей аргумент, щоб відповісти на питання, чому Ви хочете працювати тут.
  • Без приватної роботи. Компліменти з приводу зовнішнього вигляду співрозмовника можуть принести більше шкоди, ніж допомоги. Таким чином, деякі спробують проявитися, у результаті рекрутери роблять догану за те, що інтерв'ю має бути професійним, а не соціальним.
  • Не брешіть. У брехні короткі ноги, великі очі та інші недоліки. Це відноситься як до попередньої роботи, так і до навичок.
  • Не цього, то іншого разу. Такий підхід дасть більше свободи та збільшить шанси. Тому не хвилюйся.

Отже, рекомендації підійдуть як студентам, так і фахівцям. Завжди варто бути підготовленими, адже це вселяє впевненість, яка може бути запорукою успіху. Головне — дотримуйтесь порад, а, щоб придбати більше шансів, можна пропрацювати інтерв'ю з друзями.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини