Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Тестування програмного забезпечення» у Польщі

7979
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Тестування програмного забезпечення» у Польщі

У запропонованій статті ми розглянемо особливості вивчення спеціальності «Тестування програмного забезпечення», а також обговоримо наскільки вона подешевшала у кращих університетах Польщі.

Вибираючи країну придбання кваліфікації варто враховувати не тільки перспективність професії, а й співвідношення між ціною та якістю освіти, а також вартість супровідних витрат та можливості, які здатний відкрити диплом. Зіставивши всі дані, багато прагматичних українців віддають перевагу університетам Польщі, але є й ті, які сумніваються. Тепер ми розвіємо всю нерішучість. Гривня зміцнила свої позиції на 20%, а це значить, що у РП можна вчитися ще дешевше, ніж, наприклад, у 2019 році. Більш того, завдяки становленню української національної валюти, а також ексклюзивним знижкам від центру UP-STUDY, навчання у цій європейській країні обходиться дешевше, ніж удома. Що стосується напрямку досліджень, великий попит мають фахівці ІТ-індустрії, тому доречно віддати перевагу одній з таких затребуваних професій. Бувалі студенти, а також абітурієнти, які вступили під час попередньої кампанії, позитивно відгукуються про напрямок «Тестування програмного забезпечення», тому розглянемо особливості вивчення даної спеціальності, а також обговоримо наскільки вона подешевшала у кращих університетах Польщі.

«Тестування програмного забезпечення» — що вивчають студенти, та чим займаються фахівці цього профілю

Вибравши даний напрям, студенти польських університетів навчаються методів автоматичного та ручного проведення тестування. Також, вони отримують глибокі знання щодо складання тест-кейсів, розроблення стратегій перевірки кордонів, интерфейсного тестування та методів використання стендових кейсів, Senior Tester'и. Більшість спеціальностей в освітніх установах Польщі пропонуються для досягнення ступеня інженера (три з половиною роки — 7 семестрів), за цей час учні навчитися як простому бета-тестуванню з прийманням через product owner'a, так і метриці CPI/SP. У процесі опанування професією молоді люди вивчають ряд наступних дисциплін:

  • Програмування
  • Програмне забезпечення
  • Комп'ютерні мережі
  • Тестування баз даних
  • Програмування баз даних
  • Бета-тестування
  • Моделі та методології тестування
  • Інтернет-технології
  • Тестування мобільних додатків
  • Тест-кейси та баг-репорти з полями: теорія та практика

За підсумком, після навчання на виході ми маємо фахівця, що займається повним циклом тестування програмного забезпечення, котрий використовує як автоматичні, так і ручні методи зіставлення параметрів. Він спеціалізується на складанні тест-дизайну за допомогою Test Lead/Senior та Tester/Test Designer, тест-кейсів, стратегій, а також, на репорті багів та створенні тестової документації. На поточний момент фахівці у РП можуть розраховувати на такий заробіток: середня заробітна плата становить 7900 злотих та на 3200 злотих вище, ніж середня винагорода у країні.

Наскільки подешевшало навчання на тестувальника ПЗ у кращих польських ВНЗ?

Іноземцям краще вступати до приватних ВНЗ по ряду причин:

  • вони більшою мірою мультинаціональні. Вдасться вчитися не тільки з поляками, а й з представниками багатьох інших країн, наприклад, Академія Вістула, що є за версією «Перспектива» найбільш інтернаціональним ВНЗ країни навчає представників з більш ніж 70 держав;
  • широкі можливості працевлаштування за кордоном. Можна знайти роботу у будь-який індустріально розвинутій країні, адже диплом часто не вимагає підтвердження кваліфікації;
  • є можливість здешевити навчання: вступаючи з UP-STUDY до Академії Вістула, Вроцлавського університету бізнесу, Ольштинського університету або університету банківської справи у Вроцлаві, можна виграти один з 35 гранітів на знижку у розмірі 50% на оплату першого року навчання;
  • вибираючи надійного посередника, можна також отримати ексклюзивні знижки. Наш центр пропонує зниження ціни у розмірі до 300 євро на оплату першого курсу тим студентам, які націлені на один з ВНЗ: Академію Вістула, Вроцлавський університет бізнесу, Ольштинський університет.

Говорячи про професію тестувальника програмного забезпечення, на сьогодні її можна отримати дешевше у таких ВНЗ:

Чи можна вступити до Польщі з гарантією у 100% та не дорого?

Так. Вибираючи центр польської освіти UP-STUDY, Ви не тільки станете студентом університету мрії, але отримаєте повний спектр послуг, серед яких підтримка у розв'язанні візового питання, а також безкоштовний підбір житла, з суттєвою знижкою. Як це зробити? Вибрати одну із запропонованих акцій: «Вступай з другом за пів ціни» або пропозицію для учнів 9-10 класної «Вступ на осінь 2021 всього 5000 грн + Безкоштовний* курс польської мови». Бажаючи отримати лише частину послуг, серед яких участь у розіграші 35 грантів, зарахування до ВНЗ та переклад документів, можна скористатися разовою пропозицією — Швидкий вступ на осінь 2020 року — 2990 грн.

Отже, у зв'язку зі зміцненням гривні на 20% навчання у Польщі вимагає мінімум інтуїцій.

При цьому, польський диплом відкриває двері до будь-якої міжнародної компанії. Якщо вибирати між навчанням на Батьківщині та у Польщі, то, у зв'язку з тим, що плата майже не відрізняється, а часом у РП виходить ще дешевше, вибір на користь європейської кваліфікації — очевидний.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини