Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Фізіотерапія» у Польщі

10060
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Фізіотерапія» у Польщі

Якщо професія фізіотерапевта Вам близька та відповідає бажаному кар'єрному шляху, варто познайомитися з інформацією щодо того, наскільки ця спеціальність подешевшала в університетах РП.

Ситуація в Україні трохи змінилася, що призвело до зміцнення статусу гривні на 20%. Це спричинило позитивні наслідки, та для кожної категорії населення — вони свої. Що це означає для учнів випускних класів та їх батьків? У першу чергу те, що можна сміливо відправлятися на навчання за кордон, наприклад, до Республіки Польща, як часто роблять прагматичні українці, оскільки у цьому випадку освіта обійдеться не дорожче, ніж на Батьківщині, а у деяких випадках навіть дешевше. Вирушаючи отримувати якісний європейський диплом в одному з польських ВНЗ, потрібно визначити для себе відповідні дослідження. Оскільки європейське суспільство старіє, а також все більше з'являється обставин, здатних завдати шкоди здоров'ю, фізіотерапевти мають великий попит. Якщо ця професія Вам близька та відповідає бажаному кар'єрному шляху, варто познайомитися з інформацією щодо того, наскільки спеціальність «Фізіотерапія» подешевшала в університетах РП, а також, що вивчають студенти у процесі отримання потрібної кваліфікації.

Чого навчають студентів напряму «Фізіотерапія» в освітніх установах Польщі?

Ким по суттю є фізіотерапевт? Цей той же фахівець з медичної реабілітації, який займається діагностикою та відновленням функціональних здібностей людей з фізичними порушеннями м'язів, нервових закінчень, кісток, суглобів, зв'язок, сухожиль. Зважаючи на це, під час навчання студенти вивчають неврологію, ортопедію, нейрохірургію та інші основні медичні науки. Крім цього, вони вчаться розбиратися в анатомії, фізіології, хімії, психології та гуманітарних предметах, проводити нейром'язову оцінку. Навчання на фізіотерапевта передбачає вивчення ряду дисциплін:

  • Основи психології
  • Анатомія
  • Фізіологія
  • Соціологія
  • Основи фізичної медицини та реабілітації
  • Спортивна фізіотерапія
  • Ортопедична фізіотерапія
  • Неврологічна фізіотерапія
  • Інформаційні технології
  • Кінезиологія
  • Іноземна мова
  • Онкологічна реабілітація

Зарплата фізіотерапевта залежить від того, де він працює, але загальна місячна винагорода за цією посадою становить 3440 злотих брутто. Кожен другий фізіотерапевт отримує зарплату від 2920 зл. до 4090 зл.

Скільки можна заощадити на оплаті навчання за спеціальністю «Фізіотерапія» у зв'язку зі зміцненням гривні?

Досвід бувалих студентів показує, що українцям перспективніше вчитися у приватних польських ВНЗ, навчання в яких обходиться у будь-якому випадку дешевше, не поступаючись у плані якості, при цьому відкриваючи двері на міжнародний ринок праці. Розглянемо, наскільки подешевшав даний напрям у кращих для українців та інших іноземців ВНЗ:

  • Ольштинський університет, що пропонує кілька відгалужень у фізіотерапії, раніше стягував плату у розмірі майже сорока тисяч гривень, тепер, подешевшавши на 7.1 тис. грн. вона становить 32500 грн.
  • В Академії суспільних наук, яка знаходиться у столиці РП, вартість навчання за професією медичний реабілітолог складає 40900 грн, хоча в 2018/2019 року плата була майже на 9 тисяч грн вище.
  • Академія суспільних наук, розташована у Лодзі, пропонує навчання за спеціальністю «Медична реабілітація» з річною вартістю 37150 грн, хоча роком раніше вона становила 45.2 тис. грн.

Вчитися у Польщі вигідно тому, що є можливість не тільки отримати якісний диплом, котрий котується у всіх індустріально розвинених країнах, але й з огляду на великі професійні та особисті перспективи. Запропоновані ВНЗ, а також інші партнерські структури нашого центру є мультинаціональними установами. Наприклад, Академія Вістула, вже 4 роки має титул найбільш інтернаціонального університету РП, що дозволяє гризти граніт науки пліч-о-пліч з представниками більш ніж 70 країн, практикуючи мову та вивчаючи іншу культуру.

Додаткові варіанти скорочення вступних та навчальних витрат?

Вступаючи з центром UP-STUDY, на оплаті послуг якого теж можна заощадити, Ви можете розраховувати на знижку або додаткові бонуси.

  • «Швидкий вступ на осінь 2020 — 2990 грн» — разова пропозиція, яка дозволяє стати студентом обраного ВНЗ, отримати переклад документів та взяти участь у розіграші грантів на знижку у розмірі 50% на оплату першого року навчання.
  • «Вступай з другом за пів ціни» — кожен з двох друзів отримає весь спектр послуг за половину вартості.
  • Акція для учнів 9-10 класів «Вступ на осінь 2021 всього 5000 грн + Безкоштовний курс польської мови».

Також, вступаючи до Академії Вістула, Вроцлавського університету бізнесу або Ольштинського університету Ви можете отримати ексклюзивну знижку на оплату першого року у розмірі від 150 до 300 євро. Всі три ВНЗ, а також Університет банківської справи у Вроцлаві є тими структурами, вступаючи до яких можна отримати грант.

Підсумовуючи, зауважимо, що придбання гривнею більшої стабільності (20%) дозволяє українцям вчитися у Польщі за дешево. Порівнюючи ціни в Україні та РП, навіть якщо вони однакові, варто віддати перевагу польській освіті, адже вона відкриває доступ на глобальний ринок праці. Проте, не розраховуйте, що фактом вступу до Польщі Ви отримаєте всі переваги. Щоб досягти описаних висот, потрібно відповідально ставитися не тільки до навчання, але й до придбання додаткових навичок та досвіду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини