З Варшави в Осло. Що подивитися у норвезькій столиці?

9716
Facebook Twitter
З Варшави в Осло. Що подивитися у норвезькій столиці?

У даній статті ми розповімо про основні визначні пам'ятки Осло, а також поділимося, як найбільш вигідно дістатися сюди з Польщі.

Студенти всього світу є дуже веселими молодими людьми, які люблять пробувати щось нове, проводити час серед цікавих нових знайомих на всіляких фестивалях, концертах, інших заходах різного типу та спрямованості, ну, і, звичайно, подорожувати. Варто зауважити, що багато українців, які вважали за краще здобуття вищої освіти у Республіці Польща, стали значно частіше проводити час на вікендах за кордоном, та цьому є багато пояснень. По-перше, з Польщі можна дістатися у багатьох європейських напрямках, практично, за копійки. По-друге, національна віза або Карта Побиту (один з цих документів є обов'язковим для легального проживання та навчання у Польщі), дозволяє подорожувати зоною Шенгену безперешкодно. Безсумнівно, прекрасною стане поїздка до норвезької столиці, хоча країна не є членом ЄС. У даній статті ми розповімо про основні визначні пам'ятки Осло, а також поділимося, як найбільш вигідно дістатися сюди з Польщі.

Що приваблює польських студентів в Осло?

Нордичний колорит Осло, щорічно привертає увагу десятків тисяч туристів з усього світу, також, її відвідувачі вкорінюються у думці, що ця столиця не схожа на будь-яку іншу у світі. Студенти університетів Польщі прагнуть потрапити в ці краї, щоб мати можливість подивитися щось нове, розширити кругозір, заглибитися у розумінні мистецтва та ментальності інших націй, а також просто приємно провести час, причому з невеликими витратами. Під час першого візиту, обов'язково варто приділити увагу наступним принадам міста:

1. Norsk Folkemuseum (народний музей Норвегії). Це дійсно музей просто неба, але він абсолютно відрізняється від звичних нашому оку. Його варто відвідати вже з тією метою, щоб побачити та зрозуміти, як вели свій побут жителі країни з епохи Середньовіччя до теперішнього часу. Стандартний квиток обійдеться у 125 крон (більш ніж 13 євро).

2. Вігеленд-парк. Дійсно, це найбільш відвідуване туристами місце в Осло, але від цього його принадність не зменшується. Фонтани, алейки, клумби, величезний «Моноліт», котрий символізує безглуздість погоні за успіхом — все це краще один раз побачити, ніж почути.

3. Королівський палац Осло. Виконаний у стилі класицизму, він розташувався на невеликому пагорбі, та, крім краси самої будови, привертає доглянутим палацовим парком, безліччю милих скульптур, ставків та озер.

4. Фортеця Акерсхус. Високі та значні стіни приховують від очей палац у стилі Ренесанс, а у каплиці знайшли свій останній притулок королі Норвегії.

Як дістатися з Варшави до Осло?

Студенти польських університетів мають можливість відвідати Осло навіть у вихідні дні, оскільки півтори тисячі кілометрів можна подолати повітрям, причому, дуже часто за копійки. Компанія Ryanair пропонує квитки від 18 євро. У такому випадку, поїздка буде більш, ніж бюджетною. Інший лоукостер, WizzAir, також влаштовує розпродажі квитків у цьому напрямку, у такому випадку він обійдеться від 20 євро. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, якщо Вам більше подобається подорожувати автобусом, тоді варто продумати тур, яких охопить кілька країн та виділити для цього канікули.

Отже, столиця Норвегії унікальна у своєму роді, та Вам точно не доведеться у ній нудьгувати. Музеї, парки, замки, палаци — все це є майже у кожному великому місті країн світу, але у такому виконанні як в Осло, Ви не знайдете цього ніде.

Благодаря доступности билетов, у учеников образовательных структур Польши есть возможность провести время в этом уголке мира с невысокими расходами, при этом получив массу положительных впечатлений, а может и новый опыт.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини