Чи виганяють студентів за прогули занять в університетах Польщі?

14084
Facebook Twitter
Чи виганяють студентів за прогули занять в університетах Польщі?

У даній статті мова піде про випадки відрахування з польських освітніх структур та ймовірність вибуття з лав студентів за прогули занять.

Пропуск занять без особливих на те причин, використання шпаргалок під час іспитів та заліків, плата викладачам за складання екзаменаційних сесій — все це стало звичайною манерою поведінки українських студентів у вітчизняних університетах. На жаль, тільки 20-30% студентів, які вступили в установи вищої освіти України, дійсно йдуть туди за знаннями, інші, у зв'язку з тим, що просто так заведено. Батьки оплачують навчання, сесії, аби дитина отримала диплом. Питання про відрахування встає лише в крайньому випадку, коли студент перестає платити. У вищих навчальних закладах Республіки Польща, справи йдуть інакше. З причини того, що геть-чисто відсутні корупційні схеми, навчаючись у ВНЗ, потрібно дотримуватися прописаних правил. У даній статті мова піде про випадки відрахування з польських освітніх структур та ймовірність вибуття з лав студентів за прогули занять.

Виключення за прогули в Польщі. Що ще може бути приводом до відрахування з ВНЗ?

Попри те, що викладачі не вимагають систематичної присутності на лекційних заняттях, відвідуваність студента відзначається. За часті пропуски без поважної причини, можуть висунути питання про відрахування із закладу вищої освіти. Також, низька відвідуваність істотно відіб'ється на якості знань, адже, крім матеріалу, який викладач висилає на пошту, на парах, він багато розповідає та пояснює нової інформації на прикладах. Відомо, що в процесі обговорень та діалогів, інформація швидше засвоюється, тому, пропускаючи пари, студент ризикує втратити можливість отримати знання, які можуть знадобитись в майбутньому, при побудові кар'єри. Крім пропусків пар, існує ще кілька обставин, які можуть призвести до того, що студента виженуть з університету.

Ситуації, при яких можливе виключення з польських ВНЗ:

1. Не складання в зазначений термін дипломної роботи або курсового завдання. Дати складання, перескладання завжди відомі заздалегідь, тому, несвоєчасна подача матеріалів веде до виключення (з правом відновлення).

2. Не складання іспиту. Відраховують не відразу, є можливість перездати предмет, під час наступних двох сесій (тобто, виділяється два шанси). За перездачу потрібно платити в касу університету суму до 150 злотих. У разі провалу на двох переекзаменуваннях, студент виключається.

3. Одне грубе порушення або систематичні дрібні недотримання норм поведінки в установі освіти — може спровокувати відрахування без права на відновлення.

4. Недотримання терміну оплати навчання. Відсутність оплати нового семестру або несвоєчасна сплата — тягне за собою наслідки припинення навчального процесу.

Навчальний час та час відпочинку в освітніх структурах РП

Не варто пропускати заняття, адже не такий складний графік їх відвідування. Законодавством Польщі передбачений процес навчання, в якому, враховані і вихідні дні, та дні самоосвіти. Для учнів денної форми навчання, заняття проводяться 5 днів на тиждень, в чотирьох з яких, заняття проходять 08.00-16.00, а один день студенти займаються самостійно, наприклад, в бібліотеках, інтернет клубах, в освітніх групах, читальних залах. Що стосується студентів-заочників, вони мають два вільні вихідні дні, двічі на місяць. Також, після кожної екзаменаційної сесії, студенти йдуть на канікули.Підсумовуючи, можна зробити висновок, що, до навчання в польських ВНЗ потрібно ставитися з усією серйозністю, оскільки, безпідставні пропуски ведуть до того, що учнів виганяють.

Крім цього, всі завдання та екзамени потрібно здавати вчасно. Також, фахівці UP-STUDY нагадують, що систематично оплачуючи навчання та виконуючи вимоги, зазначені раніше, проблем не виникне, та можна буде спокійно осягати ази професії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2026 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2026 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини