Вступ до Польських ВНЗ 2021, топ-5 умов

1212
Facebook Twitter
Вступ до Польських ВНЗ 2021, топ-5 умов

Наші фахівці підготували для майбутніх студентів польських ВНЗ перелік умов, які необхідно виконати, щоб мати можливість придбати кваліфікацію у цій європейській державі.

Каталізатором вибору вищих навчальних закладів Республіки Польща українцями є справедлива плата за навчальний рік у тандемі з високим рівнем надання послуг освіти. Також, що не менш важливо, — це не ускладнений процес вступу та досить лаконічний перелік документів, які необхідно передати до обраної структури освіти. Тим не менш, не варто очікувати, що Вас зарахують за одним лише бажанням та вимогою. Вступ до однієї з польських структур освіти — відповідальний та трудомісткий процес, який вимагає уваги до деталей, систематичного підходу та обробки значних обсягів інформації. Зважаючи на це, наші фахівці підготували для майбутніх студентів польських ВНЗ перелік умов, які необхідно виконати, щоб мати можливість придбати кваліфікацію у цій європейській державі.

ТОП-5 умов, які необхідно виконати українцям й іншим іноземцям, котрі бажають навчатися у Польщі

Цей перелік не стане для більшості відкриттям, але фахівці UP-STUDY радять поставитися до нього з усією серйозністю. Основними умовами є наступні:

  1. Наближення до закінчення або закінчена середня освіта, а також наявність диплома з попередньою кваліфікацією. Абітурієнти, які вступають до польських університетів для придбання ступеня бакалавра, можуть почати вступний процес завчасно, а оригінали надати після їх отримання. Завдяки тому, що в Польщі не враховують результати зовнішнього національного оцінювання, після закінчення школи (іншої структури середньої освіти), всі оригінали свідоцтв можна буде передати вже після зарахування до ВНЗ.
  2. Придбання або наявність сертифіката про володіння польською або англійською, у залежності від мови обраного курсу. В основному потрібно мати рівень В2, іноді В1.
  3. Відкриття або наявність національної польської візи категорії D, або іншого дозвільного документа, у залежності від індивідуальної ситуації.
  4. Чистота перед законами європейських країн та Вітчизни. Ця умова здається перебільшеною, але, якщо траплялися казуси, наприклад, під час відпочинку за кордоном в одній з європейських країн, внаслідок чого сталася депортація, може виникнути ситуація, що буде заборонено відвідування, тим більше навчання як у тій країні, так і в Польщі. Також не можуть виїхати на навчання ті українці, які мають грубі порушення Законів України.
  5. Грамотно підготовлені документи з їх перекладом, а також своєчасна передача їх до вибраної установи.

Які питання потрібно вирішити при підготовці до вступу в Польщу у 2021 році?

Крім умов, яких необхідно дотримуватися, у майбутніх кандидатів на навчання в Польщі є ще багато завдань, які потребують невідкладного вирішення. Серед них:

  1. Вибір польського міста, освітньої структури, спеціальності, форми та мови програми.
  2. Вибір відділення (якщо держ.ВНЗ то платне або бюджет — якщо є підстави).
  3. Вибір місця проживання: гуртожиток або орендне житло.
  4. Пошук варіантів здешевлення навчання: завоювання стипендії, гранту, отримання індивідуальної знижки, участь у промо-акціях або, надалі, пошук підробітку.

З викладеної інформації випливає, що для вступу до польської освітньої структури необхідно приділити увагу всім умовам, а також визначитися з найважливішими аспектами. Процес буде значно простішим та менш обтяжливим, якщо Ви віддасте перевагу кваліфікованій допомозі наших фахівців. Самостійно теж є можливість все зробити правильно та вступ увінчається успіхом, але краще мати попередній досвід у подібних справах, а також робити все поетапно та дотримуючись інструкції.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини