Віза для студентів польських інститутів? Чи завжди потрібно її оформляти?

1507
Facebook Twitter
Віза для студентів польських інститутів? Чи завжди потрібно її оформляти?

У даній статті ми розглянемо відкриття національної польської візи більш детально. Також поговоримо про те, чи завжди потрібно її оформляти, збираючись вирушити до Польської Республіки на термін, більш ніж пів року.

Уже котрий рік українці активно націлюються на університети Республіки Польща. Цьому є багато пояснень. По-перше, освітні структури даної країни пропонують велике різноманіття програм досліджень, причому з лояльною платою за навчальний рік. По-друге, багато ВНЗ допомагають у процесі пошуку роботи. По-третє, локація працевлаштування не обмежується країною отримання кваліфікації, або Батьківщиною, у доступі компанії з усього світу, оскільки диплом не вимагає нострифікації. По-четверте, та, що важливо, не так складно оформити дозвільні документи на тривале перебування у Польщі, оскільки влада країни всіляко сприяє прибуттю та розвитку іноземців на їх території. Останній аспект, а саме відкриття національної польської візи, ми розглянемо більш детально у даній статті. Також поговоримо про те, чи завжди потрібно її оформляти, збираючись вирушити до Польської Республіки на термін, більш ніж пів року.

Чи завжди українцям, що вступають до польських університетів потрібно відкривати візу?

Уже тривалий час в Україні діє постанова про безвізовий перетин кордону зі значним списком країн Європейського Союзу, та не тільки. Відповідно до нього, наші земляки, дотримуючись певних правил, можуть виїжджати за кордон без оформлення додаткових дозволів. Однією з умов є наявність біометричного паспорта. Також варто дотримуватися лімітів часу, які, в основному, складають не більш ніж 3 місяці у півріччі. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY особливо підкреслюють, що під час перебування за кордоном за умовами безвіза, нерезиденти не мають права працювати, навчатися для придбання кваліфікації або займатися іншою діяльністю, для якої потрібні дозвільні документи. Саме з цих пунктів випливає, що студенти, які вступили до будь-якого з університетів Республіки Польща, в обов'язковому порядку

повинні відкривати довгострокову національну польську візу категорії D, оскільки їм потрібно, як мінімум півтора року (у разі магістратури) або 3 (у разі бакалаврату) для отримання кваліфікації. Також, віза передбачає інші переваги, серед яких безперешкодні подорожі Шенгенською зоною та пільги для членів сім'ї громадянина, що має її. Є варіанти, які дозволяють обійти необхідність оформлення візи, вони пов'язані з наявністю посвідки на проживання (Карти Побиту) або певних статусів, що дозволяють легально перебувати на території європейської держави.

Документи, які потрібно зібрати кандидату на отримання польської візи

По-перше, варто враховувати, що зараз можна подати дані лише до двох інстанцій на отримання візи: Консульства та ППВА (візовий центр). У пункті прийняття візових анкет процес рухається швидше. По-друге, потрібно приділити особливу увагу заповненню всіх документів, оскільки мінімальна помилка у букві або даті може спричинити відмову. Говорячи про пакет документів, потрібно підготувати:

  • підставу, якою служить запрошення від обраного ВНЗ;
  • заяву та анкету з вклеєною фотографією;
  • громадянський та закордонний паспорти з копіями;
  • квитанцію про оплату сервісного збору (якщо подача до ППВА) та навчального періоду (якщо вибрано приватний ВНЗ або платне відділення у держустанові);
  • поліс медичного страхування;
  • виписка з банку про наявність достатньої кількості коштів.

Підсумовуючи, зауважимо, що до кожного перерахованого пункту є ще доповнення, які випливають з індивідуальної ситуації. Якщо Ви раніше не займалися подібними питаннями, щоб отримати візу вчасно та не зустрітися з казусами, краще звернутися за кваліфікованою допомогою. До речі, ті учні, які вступають з компанією UP-STUDY, можуть розраховувати на допомогу у процесі відкриття візи, а також на інформаційну підтримку у розв'язанні цього питання для батьків.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини