Віза в Польщу для студентів. Як отримати?

8046
Facebook Twitter
Віза в Польщу для студентів. Як отримати?

Дана стаття допоможе розібратися в усіх питаннях, які відносяться до процесу оформлення дозволу на перебування в даній країні, і розповість абітурієнтам, які ще не стикалися з такою процедурою, як оформити документи.


Кожна незалежна держава має право на ведення власної візової політики, на свій розсуд. Іноді можуть бути внесені корективи відповідно до раніше укладених договорів з країнами або союзами. Якщо Ви зважилися поїхати на навчання за кордон, варто вивчити всі тонкощі, які стосуються візи: категорія документа, термін дії, який буде відповідати меті перебування, необхідність страховки, можливість в'їзду в країну (разовий, багаторазовий), та інші аспекти. Для навчання в вищих навчальних закладах Польщі необхідна національна віза категорії D. Дана стаття допоможе розібратися в усіх питаннях, які відносяться до процесу оформлення дозволу на перебування в даній країні, і розповість абітурієнтам, які ще не стикалися з такою процедурою, як оформити документи, щоб отримати позитивну відповідь.

Процес оформлення студентського Шенгену.

Опис з багатьох інтернет-джерел вселяє впевненість в легкості проходження даного процесу. Вся процедура починається з оплати сервісного збору в національній валюті в сумі, еквівалентній, приблизно, двадцяти євро. Важливим моментом є те, що сервісний внесок оплачують в гривні, а візовий — в євро (його треба буде сплатити в процесі збору документів). Далі, слід дочекатися зворотного зв'язку від call-center з метою уточнення дати подачі документів. Після чого, в призначену дату Ви особисто приносите повний пакет документів і подаєте його для подальшої обробки. Термін розгляду питання про видачу цього дозволу 5-10 робочих днів, в індивідуальних випадках може зайняти до місяця, що вирішується Консулом. При позитивному результаті, по закінченню терміну розгляду, вручається національна польська віза, терміном дії до 1 року.

Насправді, на кожному етапі виникають незначні складності, що, в кінцевому підсумку, часто, призводять до відмови у дозволі такого типу. Щоб уникнути такого розвитку подій, варто звернутися в наші представництва за кваліфікованою інформаційною підтримкою на всіх етапах оформлення. Компанія UP-STUDY гарантує отримання візи в відведений законодавством період, або за прискореним процесом.

Перелік документів, що включені в основний пакет даних

Крім візової анкети, яка заповнюється англійською або польською мовою (допустимо українською мовою в транслітерації), особисто підписаної і з вклеєною фотографією, необхідно підготувати:— два фото, розміром 35*45 мм., виконані в кольорі, але на білому тлі, і зроблені не раніше ніж за 6 місяців до їх подачі в обробку;— закордонний паспорт і його копія. Повинен бути дійсний не менше трьох місяців після запланованого повернення в рідну країну;— медичний страховий поліс (радіус дії повинен поширюватися на всю територію шенгенських країн, мінімальна сума покриття — тридцять тисяч євро);— документ про зарахування до установи вищої освіти (запрошення);— оригінал і ксерокопії українського паспорта;— якщо це платна форма навчання, то квитанція про оплату піврічного навчання;— виписка з банківської структури про достатність коштів на рахунку.

Важливо врахувати, що, в разі неповноліття абітурієнта, до цього пакету необхідно докласти і наступні документи:— заяву від батьків на дозвіл виїзду майбутнього студента з метою навчання за кордоном;— свідоцтво про народження і його копія;— ксерокопія паспортів України обох батьків.Зверніть увагу, якщо абітурієнт не досяг віку 18 років, то при оформленні медичного поліса страховиком виступає один з батьків або офіційний опікун.

Підбиваючи підсумки, необхідно зосередиться на доцільності отримання візи власними зусиллями. Трудомісткість роботи і витрачені зусилля можуть не увінчатися успіхом і принести відмову, після якого буде складніше змінити напрямок ситуації. Більш доречно скористатися послугами досвідчених фахівців, а Вам зайнятися підготовкою до навчального процесу. Незалежно від того, хто буде займатися питанням отримання візи, прямуючи на навчання в Польщу, Ви окупите всі витрати часу та коштів — сповна.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини