Вивчення психології в університетах Польщі. Куди поступити?

32775
Facebook Twitter
Вивчення психології в університетах Польщі. Куди поступити?

Стаття буде корисною для всіх абітурієнтів, які вважають за краще напрямок психології, оскільки, ми викладемо усю інформацію, щодо того, в який ВНЗ Польщі краще вступити, для отримання спеціальності «психологія».

Область психології досить широка, тому, можна сказати, що в цьому напрямку може реалізувати себе кожен. Крім вузькопрофільних університетів, в яких викладають психологію, як академічну та прикладну науку, про всі психологічні процеси та поведінку людини, існують й ті, які надають освітні послуги у напрямку бізнес-спеціальностей, та, відповідно, викладають психологію бізнесу, маркетингу, нових комунікацій та інші. Українці, як і багато іноземних громадян, вважають за краще отримувати європейський диплом в закладах вищої освіти Республіки Польща. Пояснюється такий вибір високою якістю польської освіти, доступністю плати за навчальний рік та можливістю навчання однією з двох мов (польською чи англійською). Стаття буде корисною для всіх абітурієнтів, які вважають за краще напрямок психології, оскільки, ми викладемо усю інформацію, щодо того, в який ВНЗ Польщі краще вступити, для отримання спеціальності «психологія».

Як вступити до польського ВНЗ на спеціальність «психологія»?

Для того, щоб отримати диплом в напрямку психології, не обов'язково вибирати університет такого профілю, адже в Польщі, в усіх гуманітарних ВНЗ, а також, в деяких економічних та бізнес-інститутах є необхідний факультет. Все залежить від конкретних переваг абітурієнтів. Варто зауважити, що в РП пропонується як отримання науково-кваліфікаційного ступеня бакалавра або магістра — окремо, так і неподільна магістратура, тривалістю в п'ять років. Вступати можна із зимового або літнього семестру, на власний розсуд, та вчитися як польською, так і англійською мовою. Що стосується вступу, то, в приватні університети він відбувається, не враховуючи результати зовнішнього національного оцінювання та без іспитів.

В порядку подачі документів, розглядаються дані кандидатів, проводиться інтерв'ю (можна і скайпом) та відбувається зарахування. У державних ВНЗ потрібно брати участь в конкурсі атестатів та проходити співбесіду.

В який університет вступити?

Якщо розглядати ті ВНЗ Польщі, які мають спеціальність психології та можуть надати великі перспективи іноземним абітурієнтам, тоді, краще віддати перевагу приватним освітнім структурам. Саме вони просувають своїх випускників на міжнародний ринок праці, а статистика свідчить, що 9 з 10 студентів, після отримання диплома непублічної установи, знаходять гідне місце роботи в перші кілька місяців, після навчання. Експерти UP-STUDY пропонують Вашій увазі найперспективніші ВНЗ, в яких можна вивчити психологію:

1. Університет Психології та гуманітарних наук у Варшаві (Szkoła Wyższa Psychologii Społeczne). Польською мовою можна вибрати кілька напрямків психології, пропонується навчання на неподільній магістратурі з річною оплатою в 2045 євро. Як бакалаврат, так і неподільна магістратура англійською мовою — 3800 євро.

2. Академія Громадських Наук у Варшаві (Społeczna Akademia Nauk w Warszawie). Тут можливо навчатися тільки на неподільній магістратурі, з польською мовою викладання, та обійдеться навчання в 1548 євро.

3. Академія Соціальних Наук в Лодзі (Społeczna Akademia Nauk w Łodzi). Клінічна психологія польською з нероздільною магистратурою коштує 1286 євро в рік.

4. Університет Гуманітарних Наук та Психології в Познані (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej). Великий вибір різних напрямків психології з платою в 1727 євро на неподільній магістратурі.

Отже, в Польщі багато ВНЗ, в яких можна опанувати спеціальність «психологія» та вони пропонують якісне навчання. Правда, що стосується перспективності, то, значно краще для українців й інших іноземців вибирати приватні університети, через те, що у них буде більше шансів працевлаштуватися в інших європейських країнах. У той час, як державні освітні структури працевлаштовують резидентів країни у вітчизняні компанії. Професія психолога має не найвищий рейтинг, але вона дозволяє оволодіти великою кількістю суміжних напрямів, а також, стане в нагоді не тільки в роботі, але і в повсякденному житті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини