Вища освіта в Польщі безкоштовно. Вступ безкоштовно

8891
Facebook Twitter
Вища освіта в Польщі безкоштовно. Вступ безкоштовно

Багато українських абітурієнтів та їх батьків вважають, що вища освіта в Польщі, а тим більше безкоштовна — це привілеї для обраних. У цій статті ми спробуємо розкрити перспективи освіти за кордоном на безкоштовній основі.

Республіка Польща — це не просто гостинна країна з красивою архітектурою, а держава, з великим вибором престижних університетів/спеціальностей, та широким спектром можливостей. Багато українських абітурієнтів та їх батьків вважають, що вища освіта в Польщі, а тим більше безкоштовна — це привілеї для обраних. У цій статті ми спробуємо докладно розкрити основні способи і перспективи освіти за кордоном на безкоштовній основі.

Перспективи навчання в польських ВНЗ

У польських вищих навчальних закладах діє Болонська система, яка славиться в усьому світі якісним і кваліфікованим процесом освіти, але не цей фактор визначає перспективність, а наступні:

  • безкоштовне навчання здійснюється польською мовою, що дозволяє з головою зануритися в цю іноземну мову: поглибити і закріпити знання;
  • по закінченню ВНЗ, Вам видається диплом, який котується у всіх європейських країнах, в свою чергу, кваліфікацію — українських дипломів необхідно підтверджувати за кордоном;
  • під час навчання, Ви знайдете нові, корисні знайомства і розширите свій кругозір;
  • завдяки безкоштовній основі навчання, Вам нададуть можливість пільгових екскурсій по історичним пам'яткам — країни, котрі залишаться в пам'яті на все життя;
  • у вільний від навчання час, є ймовірність легального підробітку, який допоможе Вам відчути себе вільніше в фінансовому плані.

Варіанти вступу на безкоштовну основу до ВНЗ

Розглянемо більш детально три найпоширеніші способи безкоштовного навчання в Польщі:

  1. Існує велика кількість стипендіальних програм та грантів для часткового, або повного покриття витрат. У таких випадках, українським студентам необхідно виконати ряд вимог, для отримання стипендії або фінансової допомоги на проживання/харчування/навчання. Університет проводить тестування, як усне, так і письмове, на підтвердження знання мови, на рівні В 2. Якщо Ви вступаєте до профільного ВНЗ, наприклад, медичного, театрального, художнього, то, крім співбесіди, здається практичний іспит. Також, враховується середній бал атестата, він повинен бути не нижче 10 балів. Для грантів, обов'язковою умовою є написання “есе” про те, чому саме Ви є тим претендентом, який повинен отримати фінансову допомогу.
  2. Оформлення виду на проживання. Інакше воно називається Карта Побиту. Ця Карта дає право на легальне проживання, вільне переміщення країнами Євросоюзу, та відкриває можливість студентам-іноземцям безкоштовно навчатися в державних університетах.3. Карта поляка надає можливість не тільки безкоштовно навчатися в обраному Вами ВНЗ, а й отримувати щомісячну стипендію. Її можуть оформити ті, у кого є польське коріння, знання польської мови на відмінному рівні, хто зробив який-небудь внесок в розвиток культури та історії Польщі. Процес вступу проходить на рівних умовах з польськими студентами.Виходячи з отриманої інформації, ми можемо з упевненістю сказати, що безкоштовна освіта для студентів з України — це не міф, а реальність, яка відкриває ряд перспектив. Державні та приватні університети Республіки Польща дають можливість отримати високооплачувану посаду в європейських країнах і стати конкурентоспроможним кадром на міжнародному рівні. Наша компанія UP-STUDY, може запропонувати Вам допомогу у виборі потрібного ВНЗ, процесі вступу та облаштуванні за кордоном, на час навчання. Освіта в польському університеті залишить незабутні враження про країну і європейську культуру.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини