Вимоги до основних документів для вступу до польського ВНЗ. На що звернути увагу?

6414
Facebook Twitter
Вимоги до основних документів для вступу до польського ВНЗ. На що звернути увагу?

Є досить багато літератури, інтернет-ресурсів та блогів, корті повідомляють про те, який перелік документів потрібно зібрати для вступу в закордонний університет, але, далеко не всі розкривають питання про вимоги до необхідного пакету.

Для вступу в установи вищої освіти за кордон, необхідно зібрати повний пакет документів, які мають свої критерії. Є досить багато літератури, інтернет-ресурсів та блогів, корті повідомляють про те, який перелік документів потрібно зібрати для вступу в закордонний університет, але, далеко не всі розкривають питання про вимоги до необхідного пакету. Тим часом, справедливо зауважимо, що відповідність документів — той основний нюанс, від якого залежить успішність вступного процесу, та саме це ми розглянемо в даному нарисі.

Яким критеріям повинні відповідати основні документи?

До всіх документів, які кандидат на навчання в іноземному ВНЗ повинен надати, є свої вимоги. Оскільки, українські абітурієнти найчастіше націлюються на університети Республіки Польща, розглянемо всі вимоги на прикладі цієї перспективної країни. Крім дійсних обох паспортів (внутрішнього та закордонного) варто розглянути й інші особливості:

1. Страховий медичний поліс. Однією з умов є зона покриття, яка поширюється територією всієї Європи. Також, сума покриття зобов'язана ставити не менше 30 тисяч євро. Слід врахувати, що, страхувальником може виступати тільки повнолітній громадянин, тому, якщо абітурієнт не досяг 18-ти років, оформити страховку зобов'язані батьки.

2. Фотографії. Розмір вказано 35*45 мм. До зачіски вимоги не принципові, але вона повинна поміщатись на фото, а також, обличчя повинно становити 80% знімка.

Можуть бути як в кольорі, так і чорно-білими.

3. Віза. Попри те, що Україна тепер в безвізі, студентам, які планують навчатися в Польщі на стаціонарі або заочному відділенні потрібно відкрити національну довгострокову візу категорії D.

Що ще потрібно докласти до пакета документів, для вступу до Польщі?

Обов'язково потрібно грамотно заповнити анкету кандидата, причому, зробити це можна як англійською або польською, так і українською мовою в транслітерації. Також, потрібно додати:— медичну довідку стандартного типу. Для студентів медичного, необхідно ще й довідку про вакцинацію проти гепатиту В;— документи про освіту з перекладом в присутності присяжного;— сертифікат про володіння іноземною (польською або англійською) мовою;— довідка про сплату реєстраційного внеску;— виписка з банку про наявність коштів на валютному рахунку;— квитанція про оплату навчального семестру.

Не обов'язково подавати, але дуже доречно: мотиваційний лист, нагороди, грамоти, автобіографію, резюме, підсумки дослідних робіт.Повнота пакета даних веде до підвищення шансів вступити без додаткових клопотів, також, якщо є підстави, можна претендувати на стипендію або грант. Республіка Польща дуже лояльно ставиться до іноземних абітурієнтів, і, тому, вимоги до документів досить щадні, на відміну від інших європейських країн.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що, якщо є попередній успішний досвід оформлення відповідальних документів, тоді питанням вступу можна займатися самостійно. В іншому випадку, краще скористатися допомогою кваліфікованих помічників, якими є представники UP-STUDY, оскільки, вони можуть скоординувати та підказати правильне рішення, на будь-якому з етапів вступу. У всьому іншому, не варто зупинятися тільки на ідеї іноземної освіти, потрібно її втілювати в життя, оскільки, лише в цьому випадку можна отримати якісний європейський диплом, та багато перспектив, які допоможуть реалізувати себе як фахівця та людину з широким кругозором.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини