Відрахування з ВНЗ при провалі іспиту

12359
Facebook Twitter
Відрахування з ВНЗ при провалі іспиту

У даній статті ми поговоримо про питання, яке хвилює всіх, особливо студентів, які тільки вступили до університетів РП, через те, що розповімо про те, чи відраховують з ВНЗ при провалі іспиту.

Вступаючи до вищого навчального закладу за кордоном, варто розглянути всі його особливості, правила поведінки, систему оцінювання, можливості вибору занять та інші важливі нюанси. На сьогодні, багато українських абітурієнтів вибирають, для отримання європейського диплома установи вищої освіти Республіки Польща. В такому випадку, необхідно бути готовими до того, що польська система навчання істотно відрізняється від вітчизняної. Крім всіх формальних різниць, варто відзначити відсутність корупції, яка дивує українських студентів. Природно, потрапивши в нове оточення та проваливши сесію, учні ВНЗ губляться, оскільки, вирішити питання «інакше» не виходить та, що робити в ситуації, котра склалася, далеко не всі знають. У даній статті ми поговоримо про питання, яке хвилює всіх, особливо студентів, які тільки вступили до університетів РП, через те, що розповімо про те, чи відраховують з ВНЗ при провалі іспиту.

Чи відрахують з університету, якщо не скласти іспит в Польщі?

Система польської освіти передбачає навчання на стаціонарі, заочному відділенні, дистанційному та вечірньому. Також, є можливість отримати науково-кваліфікаційні ступені бакалавра, магістра. Існує багато університетів, які пропонують навчання в аспірантурі, докторантурі та отримання диплома МВА. Навчальний рік розділений на два семестри, причому, вступити можна з будь-якого, як з зимового, так і з літнього. Кожен семестр передбачає контроль отриманих студентом знань у вигляді складання іспитів. Вони проходять в письмовій формі. За одну сесію, студент повинен скласти кілька предметів, кількість залежить тільки від обраного напрямку, оскільки перелік предметів та годин регламентується Міністерством науки та вищої освіти. Сесія вважається не зарахованою, якщо з усіх предметів учень отримав негативні оцінки.

Але, радує те, що після незданого предмета, або проваленої сесії студента не відраховують з університету, а надають два шанси, для того, щоб змінити результат.

Як проходить процес перескладання?

Якщо не вдалося скласти предмет або всю сесію, її можна перескласти в спеціально відведений період. У більшості університетів, він відводиться відразу, після закінчення всіх іспитів та триває 1-2 тижні. Якщо не вдалося поліпшити результат і в цей раз, тоді можна буде спробувати в наступний раз змінити ситуацію. Тільки в разі провалу на двох перездачах, може постати питання про відрахування. Варто згадати, що перездачі потрібно оплачувати в касах освітньої структури або в банку. Вартість повторного складання одного предмета обійдеться в 50-150 злотих.

За що насправді можуть виключити з ВНЗ?

Потрапити під відрахування студенти можуть лише в наступних випадках:

— постійна відсутність на заняттях без дозвільних документів та повідомлень;

— не здана дипломна робота або іспит, у відведений час. Якщо учень освітньої структури не пересклав предмети в зазначений час, відрахування неминуче;

— постійні дрібні або одне грубе порушення правил або дисципліни;

— не сплата або несвоєчасне внесення матеріальних засобів за навчальний семестр/рік.Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що лояльна система освіти Польщі завжди намагається максимально полегшити навчання та перебування у ВНЗ, тому, не склавши предмет, студент отримує ще два шанси на поліпшення результату.

Виключення загрожує лише тим, хто порушує правила, терміни складання предметів та ігнорує оплату навчання. В іншому, навчання в Польщі дає хороші результати, відкриває перспективи та сприяє розвитку студентів не тільки як професіоналів, а і як цілісної особистості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини