Ви вибираєте університет? Що потрібно знати про витрати на навчання у Польщі?

1694
Facebook Twitter
Ви вибираєте університет? Що потрібно знати про витрати на навчання у Польщі?

Який обсяг інвестицій необхідний, щоб отримати бажану професію? У нарисі ми розглянемо основні статті витрат на навчання у Польщі, а також розповімо, як можна залучити позикові кошти.

Вища освіта та досвід складають велику цінність, коли молодий фахівець з'являється на ринку праці. Навчання дозволяє отримати не тільки теоретичні знання, а й практичні навички у багатьох аспектах майбутньої професії. На щастя, у Республіці Польща, якій віддає перевагу значна частина українців, які бажають отримати якісну європейську освіту, частина досліджень фінансуються державою, або є багато можливостей, що дозволяють скоротити або покрити витрати. Не варто заперечувати, що, щоб закінчити університет, потрібно мати деякі засоби. Особливо, якщо кандидат вступає до однієї з приватних установ, які, до речі, відкривають перспективи глобального працевлаштування. Не у всіх вистачає коштів для покриття освітніх витрат. Та і який обсяг інвестицій необхідний, щоб отримати бажану професію? У нарисі ми розглянемо основні статті витрат на навчання у Польщі, а також розповімо, як можна залучити позикові кошти.

Власні гроші — ознака зрілості

Вам 18 років, та відчуваєте себе дорослою та незалежною людиною. Однак, поки Ви отримуєте фінанси від батьків, не можна говорити про повну матеріальну свободу та самостійність, адже вони заробляють гроші, які Ви витрачаєте. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу випускників українських шкіл на те, що вчитися у Польщі не дорого. Завдяки цьому, молоді люди із середнім достатком можуть отримати бажану професію у РП. Навіть якщо не вийде самостійно фінансувати навчання з першого року, завжди можна постаратися завоювати грант, претендувати на стипендію або ексклюзивну знижку. Вже з другого року, до всього можна знайти підробіток, що дозволяє покрити, як частина, так і всі навчальні витрати.

Швидка студентська позика. Чи варто її використовувати польським студентам?

Внесення депозиту — це тільки одна з ситуацій, коли потрібно швидко отримати додаткові гроші. Іншим моментом може бути погашення великого рахунку, ремонт автомобіля, який студенти часто обирають для переміщення до місця навчання, або необхідність купувати дорогі матеріали, навчаючись у заданому напрямку.

Навіть якщо віддати перевагу одному з державних університетів, які фінансуються з державної скарбниці, студент повинен платити за дидактичні матеріали (підручники, наукові книги) та всі додаткові елементи. Також бувають інші витрати, які потрібні при створенні проєктів або участі у наукових колах.

У разі, якщо зайняти грошей ні у кого, студенти польських ВНЗ можуть розраховувати на фінансові установи. Наприклад, Vivus (APR 0%*) пропонує миттєві кредити з мінімальними формальностями, особливо коли в учнів не надто велика кредитоспроможність.

Це доступний варіант для студента, який не має трудового договору та можливості використовувати такий фінансовий інструмент у конкретному банку. Це спосіб може надати додаткові гроші, коли подібне потрібно найбільше. Чи є така студентська позика рішенням для всіх? Все залежить ситуації студента, а також умов кредитування.

Підсумовуючи, зауважимо, що навчання у РП є доступним для всіх. Українцям можна вчитися, як у державних, так і у приватних ВНЗ, але врахуйте, що у публічних структурах платне відділення набагато дорожче. У студентів є всі шанси оплачувати навчання самостійно, але, найчастіше, це стає реальним з другого та наступних курсів. Говорячи про позики, їх краще уникати, щоб не погіршити ситуацію, але якщо іншого виходу немає, тоді варто пошукати кредитора з прозорими умовами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини