Ведеться робота зі створення мережі європейських університетів

6866
Facebook Twitter
Ведеться робота зі створення мережі європейських університетів

До 2024 року в Європейському Союзі має бути створено 20 європейських університетів, які утворять так звану університетську мережу. Про всі подробиці можна дізнатися з представленого огляду.

До 2024 року в Європейському Союзі має бути створено 20 європейських університетів, які створять так звану університетську мережу. Ініціатива спрямована на об'єднання декількох університетів з різних країн до альянсу, щоб відкрити нові освітні можливості для студентів. Це допоможе студентам з різних країн не тільки отримувати знання в обраній професії відповідно до методики, запропонованої обраним ВНЗ, а й переймати досвід закордонних колег.

Поки невідомо, як саме буде виглядати функціонування цих європейських університетів на практиці. Конституція для науки, створена силами Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща, а також міністром, Ярославом Говіним, однак, не має ніяких юридичних протипоказань для створення університетських альянсів, а це означає, що добровільні установи можуть брати участь у програмі.

Європейська комісія чекала до 28 лютого 2019 року заявок на вступ до альянсу від університетів, які захочуть спільно створювати такого типу простір для європейських студентів. Такі об'єкти, після повстання, повинні почати працювати з наступного навчального року.

Програма університетських мереж буде свого роду змаганням для закладів вищої освіти. Кожен університетський альянс, який переможе у конкурсі, отримає грант, фінансований у рамках Erasmus+ "Європейські університети» у вигляді 5 мільйонів євро для розвитку та побудови міжнародного співробітництва.

Заступник глави міністерства підкреслив, що університети у рамках програми повинні створити щось, що можна назвати віртуальним кампусом. Вони нададуть своїм студентам можливість навчатися у всіх структурах освіти, що складають мережу одночасно. Це федералізація університету без необхідності його фізичного підключення.

На жаль, поки невідомо, чи отримає випускник такого європейського університету один диплом, або, можливо, диплом декількох університетів, які є частиною мережі... Це проблеми, які будуть вирішувати консорціуми, які подають заявки на участь у конкурсі. Кожна мережа може мати різні рішення, що ускладнює ситуацію.

Міністерство освіти закликало польські університети взяти участь у проекті або написати рекомендаційні листи. Якщо який-небудь з ВНЗ отримає фінансування, будуть розпочаті переговори про покриття витрат у розмірі 20% їх власного внеску, який ці університети повинні отримати на 80% фінансування.

Три університети з Польської Республіки вже прийняли рішення брати участь у програмі, серед них ВНЗ, які відрізняються високим рівнем викладання, широким асортиментом спеціальностей та передовими методиками розроблених програм:

  • Університет Варшави (Європейський університетський альянс "4EU" з Університетом Гейдельберга, Карлів університет у Празі та Сорбонна).
  • Гданський університет (Альянс Європейського університету морів з Свешилісте-у-Спліта (sojusz European University of the Seas z Sveuciliste u Splitu), Університет Кадіса, Крістіан-Альбрехтскій університет у Кілі, Університет Бретані Уксідантал, L-Università ta 'Malta).
  • Ягеллонський університет (Альянс Європи УНА з Католицьким лінгвістичним університетом, Університет Комплутенсе у Мадриді, Паризький університет 1, Единбурзький університет, Болонський університет та Вільний університет Берліна).

На питання, чи не будуть польські нормативні акти перешкодою створенню таких міжнародних консорціумів зі спільною пропозицією, Петро Дардзінський відповів, що Конституція науки не забороняє такі рішення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини