Вчитися в Польщі на факультеті «Будівництво». Настільки затребувані такі фахівці?

10469
Facebook Twitter
Вчитися в Польщі на факультеті «Будівництво». Настільки затребувані такі фахівці?

У даній статті ми поговоримо про отримання вищої освіти у напрямку «Будівництво» в ВНЗ Польщі, оскільки вони найперспективніші для українців.

Не зовсім зрозуміло з яких причин українців дуже дивує здобуття вищої освіти за напрямом «Будівництво», але в європейських країнах — це норма. Звичайно, якщо ми говоримо про будівництво, як про роботу, яка вимагає заміс розчину, кладку каменю та інші фізичні роботи цього роду, то тут буде достатньо диплома з середньою спеціальною освітою, отриманого у будь-якому будівельному технікумі. Але, бажаючи стати експертом, який відповідає за всі етапи у процесі побудови різних об'єктів (доріг, будівель, мостів, в залежності від спеціальності), від проектування, будівництва, складання кошторису витрат на матеріали та оплату праці найманих працівників, до здачі у експлуатацію та управління нерухомістю — неодмінно потрібно закінчити університет та отримати кваліфікацію. У даній статті ми поговоримо про отримання вищої освіти у напрямку «Будівництво» в ВНЗ Польщі, оскільки вони найперспективніші для українців.

Особливості навчання на будівельному факультеті в університетах Польщі

Для отримання однієї з будівельних професій, втім, як і в інших напрямках, українці вибирають освітні структури Республіки Польща, оскільки університети цієї країни пропонують високу якість навчання, низьку плату за навчальний рік, перспективи, після отримання європейського диплома, комфортні умови та можливість всебічного розвитку. Варто зауважити, що польські ВНЗ пропонують досить великий вибір спеціальностей на факультеті «Будівництво», та від обраного напрямку залежить перелік дисциплін та орієнтація навчання. Проте, вибравши одну з будівельних спеціальностей для отримання кваліфікації, яка в університетах РП іменується як «інженер», терміном навчання у 3.5 року (7 семестрів), студенти будуть отримувати такі знання та навички:

— проектування об'єктів та споруд;— складання переліку витрат на придбання необхідних матеріалів;— розрахунок витрат на оплату працівників: від підрядників до керівників проектом;— організація будівельних робіт;— читання технічних креслень;— орієнтація у питаннях будівельного права та охорони праці;— вміння розбиратися та використовувати будівельні техніки та прикладні матеріали;— робота з програмним забезпеченням для проектування.До речі, будівельні спеціальності мають попит в Європі, дипломовані фахівці можутьвирости від рядового виконроба, до керівників будівельних або архітектурних холдингів. На сьогодні рейтинг цього напрямку становить 87%, а це значить, що залишитися без роботи з європейською кваліфікацією, отриманою в одному з польських ВНЗ — неможливо.

Кращі університети РП з факультетом «Будівництво»

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY справедливо помічають, що завжди краще вибирати повну вищу освіти, ніж середню спеціальну, це стосується й напрямку, котрий розглянуто. Зважаючи на це, розглянемо найперспективніші навчальні структури з даним факультетом та вартість навчання на них:

1. Вроцлавський технічний університет — 2500 євро за рік навчання.

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві, де навчання обійдеться 1450 євро на польськомовному курсі та 3000 євро, вибираючи англійську мову викладання.

3. Міжнародний університет логістики та транспорту у Вроцлаві, з річною платою 1235 євро.

Підсумовуючи, зауважимо, що будівельні спеціальності зараз мають великий попит, а отримавши якісний європейський диплом у Польщі, буде можливість працевлаштуватися за профілем у кожній із країн світу. Експерти, які мають досвід роботи та володіють необхідним набором знань можуть розраховувати на високий дохід. Як підкреслюють наші фахівці, тільки дипломовані кадри з вищою освітою можуть досягти висот на цьому терені, тому доцільно вибирати польські університети, щоб отримати максимум від навчання та перспективи глобального працевлаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини