В яких ситуаціях варто подумати про оренду автомобіля у Польщі

869
Facebook Twitter
В яких ситуаціях варто подумати про оренду автомобіля у Польщі

Фахівці, що працюють за довгостроковим контрактом, все частіше приймають рішення про оренду автомобіля. Чому? В яких ситуаціях варто користуватися цими послугами? Про це поговоримо у статті.

Ринок прокату автомобілів динамічно розвивається, і поляки, як і нерезиденти, які перебувають у країні з довгостроковими перспективами, наприклад, студенти або фахівці, що працюють за довгостроковим контрактом, все частіше приймають рішення про оренду автомобіля. Чому? В яких ситуаціях варто користуватися цими послугами? Про це поговоримо у статті.

Довгострокова оренда автомобілів для компаній та індивідуальних клієнтів

Компанії з прокату автомобілів пропонують клієнтам різноманітні пропозиції. Однією з них є довгострокова оренда. Для неї характерне підписання контракту на 3-5 років. Протягом цього часу клієнт зобов'язується платити внески, натомість отримуючи справну машину та свободу. Найчастіше це рішення використовують компанії, які розглядають послугу як альтернативу лізингу. Завдяки цьому вони можуть заощадити не тільки час, а й гроші. Компанії з прокату автомобілів гарантують клієнтам звести формальності до мінімуму. Вони навіть не вимагають відвідування офісу. Все можна зробити онлайн. Крім того, при прийнятті рішення про оренду клієнт отримує ефективний автомобіль з поточним оглядом та адаптований до погодних умов. Після закінчення терміну договору, необхідно повернути автомобіль. Потім є можливість відновити його, вибравши ту ж або іншу модель автомобіля.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що довгострокові контракти з оренди автомобіля укладають не тільки компанії, але й приватні особи. Серед останніх великий відсоток складають студенти локальних університетів (особливо ті, котрі приїхали з-за кордону), оскільки розглядаючи варіанти, не всі вважають за потрібне купувати авто.

Крім того, клієнт, попри статус, не повинен турбуватися про обслуговування автомобіля, заміну шин або проведення подальших оглядів. Все це є обов'язком прокатної компанії. Завдяки цьому вони можуть вибрати будь-яку модель та рівень комфорту. У базі оренди клієнти можуть знайти як легкові автомобілі, так і невеликі буси, що може бути корисним при поїздках для великих компаній. Тому у кожного є шанс знайти щось для себе за справедливою ціною.

Оренда автомобіля для поїздки на відпочинок чи у відрядження

Більшість компаній з оренди також пропонують короткостроковий прокат. Прикладом може бути carfree.pl. Компанія має попит серед туристів та студентів місцевих університетів, а також ідеально підходить для людей, які хочуть уникнути заторів на маршруті та дістатися до місця призначення. З іншого боку, оренда у цій та інших компаніях вибирається людьми, охочими бути мобільними та незалежними від громадського транспорту. Завдяки цьому клієнти прокатних фірм економлять час та, найчастіше, гроші та нерви. Також варто додати, що під час ділових або приватних поїздок може знадобитися відвідати сусіднє місто. Завдяки компаніям з прокату автомобілів це не буде проблемою.

Для короткострокової оренди пробіг не обмежений. Це означає, що орендарі можуть поїхати куди завгодно, не турбуючись про додаткові витрати. Однак на даний момент варто підкреслити, що при поїздках за кордон, які часто практикуються польськими студентами, потрібно повідомлятися до прокатної компанії, адже послуги можуть потребувати додаткової оплати. У разі Carfree — це 149 злотих з першого дня від'їзду.

Підсумовуючи, варто зауважити, що у разі компаній, оренда буває вигідним рішенням. Що стосується приватних осіб, якщо немає потреби використовувати авто щодня, то прокат також буде хорошим варіантом. У разі постійного використання, довгостроковий контракт на хороших умовах може бути альтернативою покупці. Проте, варто також зауважити, що студенти польських ВНЗ можуть за кілька місяців накопичити на хорошу машину з вторинного ринку, тому тут варто приймати рішення з позиції власної вигоди.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини