В якому інституті Польщі вчитися дизайну інтер'єру?

11246
Facebook Twitter
В якому інституті Польщі вчитися дизайну інтер'єру?

Дана стаття буде корисна абітурієнтам бакалаврату та магістратури, які бажають отримати професію дизайнера інтер'єру, оскільки ми розповімо про специфіку цього терену та розглянемо кращі ВНЗ для оволодіння спеціальністю.

Бажаючи створювати нові проекти гармонійного середовища проживання, щоб покращувати життя людей необхідно вибрати спеціальність «Дизайн інтер'єру». Найчастіше, така спеціальність знаходиться на факультеті дизайну, який передбачає створення нових проектів, будь то одягу, навколишнього середовища, інтер'єрів, костюмів, товарів, процесів або навіть промисловості. Експерти даного профілю повинні володіти навичками художньо-наочної творчості у поєднанні з науково обґрунтованою інженерною практикою.

Щоб стати висококваліфікованим кадром та активно розвиватися у цьому напрямку, треба набути спеціальної освіти. На сьогодні, здобувати необхідні знання та визнаний диплом, який буде цінуватися як локальними, так і міжнародними роботодавцями, найкраще в університетах Республіки Польща.

Дана стаття буде корисна абітурієнтам бакалаврату та магістратури, які бажають отримати професію дизайнера інтер'єру, оскільки ми розповімо про специфіку цього терену та розглянемо кращі ВНЗ для оволодіння спеціальністю.

Особливості навчання у Польщі на спеціальності «Дизайн інтер'єру»

На дизайнера інтер'єру покладаються обов'язки, що передбачають дослідження, планування, створення та участь у впровадженні нових проектів з дизайну обстановки, стилю, краси, затишку та функціональності житлових/нежитлових приміщень, відповідно до побажань та переваг кінцевого споживача/замовника. Створювати інтер'єр можна використовуючи різні стилістичні прийоми та методи декорування, які існували у різних епохах або є нововведеннями поточного часу. Щоб придбати розуміння та своє бачення дизайнерських рішень необхідно отримати вищу освіту, яка доступна та відповідає всім стандартам європейської якості в університетах Польщі. Під час навчання на бакалавраті, студенти набувають знання та практичні навички в усіх можливих функціональних тонкощах дизайну інтер'єру, приділяючи особливу увагу інструментам, прийомам, методам проектування та філософії проектів.

За підсумком, вони зможуть самостійно розробляти вражаючі, багатофункціональні, практичні та безпечні проекти обробки приміщень, спираючись на побажання замовників. Ця професія передбачає симбіоз творчості та аналітичних здібностей, вимагає уваги до деталей та вміння спілкуватися з клієнтами таким чином, щоб отримати максимальний обсяг вихідної інформації.

Польські університети з напрямком дизайну інтер'єру

Напрямок дизайну, як уже раніше згадувалося, є дуже багатогранним. Але, кажучи про дизайн інтер'єрів, варто зауважити, що дана спеціальність пропонується не всіма ВНЗ, котрі мають потрібний факультет. Розглянемо ті університети, які дозволяють отримати відповідну професію, а також вартість навчання в них. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують такі ВНЗ:

1. Університет Дизайну у Познані (School Of Form). Профільний ВНЗ, який пропонує широкий вибір спеціальностей дизайну, у тому числі й інтер'єрів. Плата за рік на бакалавраті з польською мовою викладання становить 3524 євро.

2. Університет Гуманітарних Наук та Психології у Познані (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej), де рік навчання становить 3364 євро.

Підсумовуючи, варто зауважити, що дизайнери інтер'єру ніколи не зупиняються на отриманих знаннях, щоб бути затребуваним на ринку праці, їм необхідно постійно вчитися чомусь новому, шукати нові принципи, ідеї та втілювати їх у життя. Дана професія є дуже кропіткою, адже один проект складається з безлічі етапів, які в процесі розробки часто доводиться коригувати, враховуючи побажання замовника. Фахівці цінуються та мають високий попит, що відбивається на їх хорошому доході, а також дозволяє виявити всю свою творчість.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини