Університет Козмінського — 42-й ВНЗ у світовому рейтингу Financial Times

9092
Facebook Twitter
Університет Козмінського — 42-й ВНЗ у світовому рейтингу Financial Times

Які варто виділити критерії оцінки від ранжирування Financial Times? Чим відзначилася Академія Козмінського у розглянутому рейтингу. Обговоримо всі питання у статті.

Financial Times з 13 000 бізнес-університетів світу визначив першу сотню кращих магістерських курсів в області менеджменту. Найвище місце серед польських установ освіти зайняв Університет Козмінського (KU), який завоював 42-е місце. Які варто виділити критерії оцінки від ранжирування Financial Times? Чим відзначилася Академія Козмінського у розглянутому рейтингу. Обговоримо всі питання у статті.

Рейтинг Financial Times

Financial Times готує освітні рейтинги на основі власних опитувань, проведених у групах випускників, які закінчили навчання три роки тому. Чотири роки тому KU мав виключно успішний рік, а професійна кар'єра випускників, виражена у доходах та їх просуванні, дозволила структурі піднятися на 20-е місце у рейтингу «FT». У попередніх випусках цього ранжирування KU займав 42 місце, як і цього року, тому він повернувся на колишню позицію.

Проф. Вітольд Білецький, ректор Академії Леона Козмінського підкреслив, що це говорить про те, що ВНЗ здатний піднятися вище, боротися за краще місце у рейтингу, але також керівництву потрібно намагатися та постійно спонукати професійні амбіції своїх студентів. Позиція кращої університетської освіти у галузі менеджменту у Польщі тішить, але це не повинно повністю задовольняти керівництво Академії,

тому що підготовка менеджерів сьогодні відбувається на світовому ринку. Люди з 70 країн приїжджають вчитися до KU, половина студентів — іноземці, що вибрали навчання у сфері менеджменту. Вони можуть вибрати будь-який університет у світі. Вибір КУ багато у чому визначається високою позицією у рейтингу, а також гарною якістю життя у Варшаві у порівнянні з іншими академічними містами Європи.

Критерії, якими керуються експерти рейтингу Financial Times

Серед 17 критеріїв оцінки, взятих до уваги «FT», варто зосередитись на прогресі у професійній кар'єрі випускників. У цьому відношенні ALK дуже добре виглядає, посівши 7 місце. Середньорічний середньозважений заробіток випускників після навчання у Козмінському становить до 65 тисяч доларів брутто.

Цілих 7 університетів представляють рейтинг магістерських програм з менеджменту у Центральній та Східній Європі, що означає значне підвищення рівня управлінської освіти у регіоні. Крім двох польських ВНЗ до рейтингу також увійшли: Економічний університет у Празі (18 років), HHL у Лейпцигу (24 роки), ВШМ у Санкт-Петербурзі (27 років), Університет Корвінуса у Будапешті (84 роки) та Люблінський університет (87 років). Азія також стає лідером у сфері освіти. До рейтингу увійшли 15 університетів Далекого Сходу.

Університети із Західної Європи незмінно перебувають на передньому плані рейтингу. Університет св. Галлен (Швейцарія) знаходиться на першому місці, другий — HEC Paris, а третій — Лондонська школа бізнесу. Відсутність американських установ освіти у цьому рейтингу пов'язана з відмінностями у програмах та назвах. У США ступінь магістра з менеджменту, як правило, повністю зарахована на MBA («FT» опублікував окремий рейтинг).

Крім двох варшавських університетів, які були незалежно включені до рейтингу, є і їх закордонні партнери. KU — крім власних факультетів, також має програму, реалізовану спільно з ESCP Europe (5-е місце у рейтингу), а SGH є одним з 31 університетів-партнерів Cems (8-е місце).

Підсумовуючи, зауважимо, що Університет Козмінського в Україні офіційно представляється центром польської освіти UP-STUDY. Якщо у Вас є бажання стати студентом цього престижного рейтингового європейського університету, можете звернутися за допомогою та підтримкою до наших експертів. Що стосується ранжирування Financial Times, керівництво ALK пишається позицією, яку ВНЗ зайняв поточного року, але воно також бачать до чого прагнути, оскільки раніше вдавалося опинитися вищому місці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини