Топ затребуваних робіт в Польщі з наявністю освіти

7745
Facebook Twitter
Топ затребуваних робіт в Польщі з наявністю освіти

У даній роботі ми розглянемо топові напрямки, маючи диплом, за якими, фахівець швидко зможе знайти роботу з гідною оплатою праці, та буде затребуваний не тільки на польському ринку праці, а й на міжнародному.

Ситуація на ринку праці Республіки Польща більш, ніж цікава. З одного боку, за фактом, низький рівень безробіття, а з іншого, великий відтік польської робочої сили в європейські держави. Водночас, роботодавці не поспішають запрошувати на роботу не тільки існуючих професіоналів-резидентів, а й іноземних громадян, оскільки, висувають завищені вимоги. Проте, доводиться знаходити компроміси, адже є такі вакансії, які, просто не можуть довго порожніти, тому що підприємства будуть зазнавати колосальних збитків. Установи вищої освіти Польщі готують хороших фахівців з широким спектром завдань, але, перш за все, потрібно знати, який напрямок має підвищений попит. У даній роботі ми розглянемо топові напрямки, маючи диплом, за якими, фахівець швидко зможе знайти роботу з гідною оплатою праці, та буде затребуваний не тільки на польському ринку праці, а й на міжнародному.

Ким піти працювати в Польщі?

Для того, щоб працювати на муніципальних роботах або в сфері обслуговування (бариста, офіціанти, співробітники фастфуду) не обов'язково мати диплом про вищу освіту. Але, ми поговоримо про ті затребувані направки, для яких потрібні дипломовані кадри. Спеціалісти UP-STUDY хотіли би звернути увагу на наступних рейтингових професіоналів, які потрібні у Польщі:

1. Програмісти. Сектор ІТ-технологій розширюється в РП з кожним роком, завдяки як особистим інвестиціям, так і іноземним капіталам. Також, його розширення пов'язане з відкриттям офісів міжнародних корпорацій у Варшаві, Вроцлаві та інших великих та важливих містах. Особливий попит мають програмісти JAVA, С ++, розробники веб-додатків для різної техніки.

2. ІТ-фахівці в напрямку безпеки. Через конкуренцію, що загострилася, як великі корпорації, так і маленькі компанії, турбуються про безпеку своїх даних, тому, залучають фахівців, для її забезпечення. Основними функціями фахівців з кібербезпеки є забезпечення схоронності документів, конфіденційності всіх внутрішніх даних, запобігання несанкціонованих доступів та виключення витоку інформації.

3. Інженери-технологи. У Польщі високо цінуються фахівці даного профілю, які, також, є активними учасниками проведення експериментальних робіт, пов'язаних з освоєнням піонерських технологічних процесів, а також, допомагають при їх впровадженні у виробництво.

4. Project-manager. До фахівців цього профілю, роботодавці висувають великі вимоги, щодо досвіду роботи. Основними вимогами, також, виступають: навички успішного планування, вміння ставити та виконувати адміністративні завдання, позитивний досвід у виявленні та усуненні ризиків.

Підробіток для студентів університетів РП, у вільний від навчання час

Завдяки лояльному графіку та тому, що для студентів стаціонарної форми навчання ВНЗ Польщі не потрібні додаткові дозволи, під час навчання, безліч учнів підробляють. Залучити себе можна в багатьох напрямках, але, найчастіше, студенти підшукують роботу, яка прямо або опосередковано стикається з обраною спеціальністю. Існує велика кількість вакансій з заміщення або тимчасового працевлаштування, підміняючи співробітника, який вийшов у декретну відпустку, але, тут вже потрібно вчитися, як мінімум, на третьому курсі. В інших випадках, можна влаштуватися на саму стартову посаду, але в компанії, яка розвивається в потрібному, для студента, напрямку.

Отже, студенти, які вибирають європейські університети, орієнтуються на тенденції міжнародного ринку праці. Можна сміливо сказати, що попит на конкретних фахівців, як у Польщі, так і в інших європейських країнах, майже, аналогічний. Уже кілька років особливо затребувані представники ІТ-професій та ті, які пов'язані з даним напрямком. Також, необхідні й представники технічних спеціальностей. Тому, професіонали зазначених сфер діяльності не тільки не залишаться без роботи, а й матимуть можливість вибирати з декількох пропозицій, визначивши для себе найвигідніші умови.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини