ТОП університетів світу: Університет Сент-Ендрюса (University of St Andrews). Огляд університету

9180
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Сент-Ендрюса (University of St Andrews). Огляд університету

Університет Сент-Ендрюса займає 92-е місце у світі відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019.

Заснований у 1413 році, університет Сент-Ендрюс є найстарішим та найбільш шанованим університетом у Шотландії.

Він займає 92-е місце у світі відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019. ВНЗ особливо конкурентоспроможний за наступними темами: теологія, богослов'я та релігійні дослідження — 18-е місце у всесвітньому рейтингу QS, філософія — 19-та позиція, мистецтво та гуманітарні науки — 61-е місце.

Академічна діяльність його ведеться вже протягом більш ніж 600 років, та за цей час він розширював кількість спеціальностей та факультетів, тим самим залучаючи все більшу кількість студентів не тільки локальних, але і з інших держав.

Склад та інфраструктура st-andrews

Сент-Ендрюс — структура вищої освіти, яка складається з різних установ, включаючи три коледжу, а саме:

  • United College (об'єднаного St Сальватора та коледжу Санкт-Леонард);
  • коледж Сент-Мері;
  • коледж Святого Леонарда, який спочатку був коледжем Санкт-Леонард, котрий спеціалізувався на постдипломній освіті.

Університет займає історичні та сучасні будівлі, розташовані у всьому місті. Також, даний навчальний заклад надає своїм студентам бібліотеки, гуртожитки, лабораторії та інші структури, які сприяють науковому та всебічному розвитку кожного учня ВНЗ.

На поточний момент, st-andrews навчає понад 8.5 тисяч студентів. Приймальною комісією приймаються заявки на вступ як від резидентів країни, так і від міжнародних кандидатів. До слова, хоча навчання в університеті Сент-Ендрюса є не найдоступнішою закордонною освітою, відсоток іноземців складає не менш ніж 46 пунктів. Викладацький склад налічує близько 1150 вчителів, які мають багато років практичного досвіду та високу кваліфікацію. Зауважимо, що більша частина викладачів є фахівцями з-за кордону або експертами з іноземним досвідом. У період вивчення обраного курсу, у студентів, втім, як і в аспірантів є шанс взяти участь у програмах міжнародного обміну або інших проектах мобільності, для підвищення рівня кваліфікації.

Процес зарахування та плата за навчання у ВНЗ

Як і в більшості британських та інших іноземних установах вищої освіти, st-andrews приймає як іноземних студентів, так і локальних кандидатів на підставі попередніх оцінок. Чим вище оцінки та позаурочні досягнення були в установі середньої освіти, тим більше ймовірності бути зарахованим до Сент-Ендрюського університету. Щодо вартості навчання, для локальних студентів вона становить у середньому $12,500/рік, водночас іноземці можуть розраховувати на оплату бакалаврату у розмірі $21,866/рік. Звичайно, ніхто не сперечається, що цей ВНЗ надає якісне навчання, але, як відзначають фахівці UP-STUDY, відмінний європейський диплом можна отримати і з меншими витратами, наприклад, віддавши перевагу ВНЗ Польщі.

З вищевказаної інформації можна зробити висновок, що University of St Andrews є одним зі ста кращих у світі, щорічно підтверджуючи свої високі позиції та динамічно розвиваючись у різних напрямках.

Маючи велику кількість (майже половина) іноземних учнів, ця структура вищої освіти в дійсності дозволяє отримувати знання в інтернаціональному середовищі. Крім активної внутрішньої діяльності, ВНЗ є членом кількох престижних міжнародних асоціацій, серед яких: ACU (Асоціація Співдружності Університетів), EUA (Європейська університетська асоціація), Група 1994 року та Університети Великобританії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини