ТОП університетів світу: Університет Райса (Rice University). Огляд університету

7930
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Райса (Rice University). Огляд університету

Університет Райса має великий авторитет серед роботодавців, а відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, Rice займає 89-у позицію.

Заснований у 1891 році, Університет Райса, який має офіційну назву Університет Вільяма Марша Райса є четвертим за величиною ВНЗ у США. Розташований в кампусі площею 300 акрів у Х'юстоні, штат Техас. В університеті є тенісний центр, профілактичний та оздоровчий центр, стадіон, велосипедні доріжки, галерея та ринок фермерів. Відомі випускники включають астронавта НАСА Пеггі Уїтсон та колишнього генерального прокурора США Альберто Гонсалеса. Дана приватна структура вищої освіти має великий авторитет серед роботодавців, а відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, Rice займає 89-у позицію. Університет розташований недалеко від району Хьюстонського музею та знаходиться поруч з медичним центром Техасу, що вказує на його зручну локацію.

Історія та відмінні риси Райса

Цей цікавий та безпосередній ВНЗ почав відлік з моменту несвоєчасної смерті свого покровителя. У 1891 році, массачусетський бізнесмен Вільям Марш Райс вирішив заснувати у Х'юстоні університет свого імені, який би надавав вищу освіту на безкоштовній основі. Він заявив, що ця установа має бути «конкурентоспроможним інститутом вищого ґатунку» та тільки білі учні будуть допущені до участі. В результаті, у 1900 році Райса знайшли мертвим, а його адвокат змінив заповіт на свою користь, замість того, щоб всі засоби отримав університет. Після тривалих розглядів ситуація прояснилася та освітній структурі вдалося зберегти кошти та майно, яке перейшло на баланс від покійного Райса.

Що стосується його відмінних рис, особливо підкреслимо, що даний заклад є найбільш виборчим у штаті Техас. Він є передовим ВНЗ у багатьох категоріях, у тому числі визнаний одним з кращих для отримання ступеня бакалавра.

Відзначений за прикладні наукові програми у галузі досліджень штучного серця, структурний хімічний аналіз, обробку сигналів, космічну науку та нанотехнології.

Структура та вартість навчання у ВНЗ

Університет складається з одинадцяти житлових коледжів та восьми шкіл академічного навчання, у тому числі Wiess школи природних наук, школи інженерії Джордж Р. Браун, школи соціальних наук, школи архітектури, школи музики Shepherd та школи гуманітарних наук. Студенти мають можливість вибирати з більш ніж п'ятдесяти бакалаврських програм та двох десятків програм магістратури, також мають високий рівень гнучкості у здійсненні програм з декількома ступенями. Додаткові програми для випускників пропонуються через Вищу школу бізнесу Джессі Х. Джонс та школу безперервних досліджень Susanne M. Glasscock. Всі студенти Райса пов'язані суворим кодексом честі, який виконується студентською радою честі. Щодо вартості навчання, можна помітити, що вона досить висока як для резидентів країни, оскільки становить в середньому 20 тисяч доларів на рік, так і для іноземних громадян — 39 тисяч доларів.

Звичайно, абітурієнти з видатними талантами мають можливість претендувати на матеріальну допомогу, але, з огляду на додаткові витрати, не кожен охочий може дозволити собі здобувати освіту у даній установі. В такому випадку, фахівці UP-STUDY рекомендують підібрати ВНЗ у країнах з більш доступною платою та високою якістю, наприклад — університети Польщі. Зі свого боку, кваліфіковані кадри UP-STUDY допоможуть підібрати конкретну структуру освіти та відповідну спеціальність, а також нададуть повний спектр додаткових послуг.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що Університет Райса має багату та цікаву історію з моменту його заснування. ВНЗ надає якісні знання, особливо цінуються його програми бакалаврату. Студенти мають доступ не тільки до аудиторій, лабораторій, бібліотек, а й вільно відвідують корти, центри передових досліджень та інші підрозділи, які знаходяться у власності Райса, що допомагає більш глибоко вивчити вибрані напрямки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини