ТОП університетів світу: Університет Чжецзян (Zhejiang University). Огляд університету

8900
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Чжецзян (Zhejiang University). Огляд університету

Маючи відмінну репутацію, університет Чжецзян займає 87-у позицію відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019.

У вересні 1998 року був створений новий університет Чжецзян (Zheda), заснований на об'єднанні чотирьох колишніх самостійних освітніх одиниць: Університету Чжецзян, Університету Ханчжоу, Сільськогосподарського університету Чжецзян та Медичного університету Чжецзян, які були розташовані у місті Ханчжоу. Затверджене Державною радою, його створення стало вагомим кроком у реформуванні та розвитку вищої освіти у Китаї. Ці 4 університети, що підлягали об'єднанню, виросли з одного і того ж родоводу, Qiushi (у буквальному значенні «шукає істини» в перекладі з китайської) Академії, яка була заснована століття тому як один з найбільш ранніх ВНЗ у Китаї. За підсумком, всі вони успадкували від неї дух «Ціуші» та водночас, створили свої відмінні риси у навчанні та дослідженнях. Маючи відмінну репутацію, дана структура вищої освіти займає 87-у позицію відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019.

Особливості та програми навчання у Zheda

З подачі Міністерства освіти Китаю, нещодавно створений (21 рік тому) університет Чжецзян є ключовою всеосяжною навчальною структурою, чиї області досліджень охоплюють одинадцять напрямків навчання, а саме: філософія, література, історія, освіта, наука, економіка, юриспруденція, управління, інженерія, сільське господарство та лікарський засіб. На поточний момент, ВНЗ має 110 спеціальностей для навчання на бакалавраті, а також має право присуджувати ступені магістра з 264 програм та докторські ступені у напрямку сільського господарства та медицини. Навчаючи більш ніж 47 тисяч студентів, він має у своєму розпорядженні кілька кампусів з розвиненою інфраструктурою. Головним кампусом інженерної справи є Юкуан. Xixi Campus прихистив факультети науки та мистецтв. Інші кампуси даної цілісної структури вищої освіти вміщають факультети з перерахованих напрямків. Варто відзначити, що Zheda має гарну бібліотеку, яка є сховищем рідкісних томів та видань.

Процес вступу та вартість навчання у Чжецзян

Як і в інших іноземних установах освіти, в даному ВНЗ навчальний рік розділений на два семестри, які закінчуються перевіркою знань. Процес зарахування відбувається за підсумками складання іспитів. Чжецзян можна назвати не сильно виборчим, але, тим не менше, відсоток іноземних учнів досить невисокий та становить не більш ніж 5 пунктів. Що стосується вартості навчання, то як програми бакалаврату, так і магістратури вимагають плати в середньому у розмірі 4,663 доларів. Середня сума на додаткові витрати становить не менш ніж 10 тисяч на рік, що є не найвищим показником серед інших іноземних держав. Але, тим не менш, фахівці UP-STUDY не рекомендують стрімголов кидатися збирати документи для вступу в цей інститут, оскільки як Zheda, так і країна розташування мають дуже багато особливості, які підійдуть далеко не кожному європейцю або абітурієнтам з країн СНД. Доречніше віддати перевагу університетам Польщі, де висока якість гармонійно поєднується з доступною платою, а менталітет та манери більш звичні та не надають дискомфорту.

Підсумовуючи, зауважимо, що Zheda навчає майже 50 тисяч студентів та надає широкий вибір спеціальностей та високий рівень викладання. Він є одним з десяти кращих ВНЗ Китаю та має хорошу репутацію серед роботодавців. Окрім іншого, він веде активну зовнішню діяльність та входить до групи університетів Тихоокеанського регіону.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини