ТОП університетів світу: Пекінський Університет (Peking University). Огляд університету

9678
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Пекінський Університет (Peking University). Огляд університету

Пекінський університет є одним з найбільших та престижних дослідницьких університетів в Китаї та членом Ліги C9, китайського еквівалента Ліги плюща.

Пекінський університет є одним з найбільших та престижних дослідницьких університетів в Китаї та членом Ліги C9, китайського еквівалента Ліги плюща. У рейтингу світового університету Quacquarelli Symonds (QS) 2019 він займає 38-у позицію. Університетське містечко розташоване на територіях колишніх імператорських садів династії Цин, також там знаходяться багато історичних будівель, що робить його одним з найбільш мальовничих кампусів в країні. Щорічно, в університеті навчаються близько 2000 іноземних студентів, загальна чисельність становить майже 39 тисяч учнів. Щодо походження, це перша сучасна національна освітня структура, створена в Китаї, заснована Імператорським університетом Пекіна у 1898 році. ВНЗ є передовою науковою структурою в країні та, до того ж, дуже вибірковою.

Історія та особливості Peking University

Як вже раніше згадувалося, ВНЗ був заснований у 1898 році та був відомий раніше під іншим найменуванням. Нарощуючи свій навчальний та матеріально-технічний потенціал, у 1912 році він був перейменований в Пекінський Університет. Завдяки об'єднанню у 1950 році з мед.інстітутом, надалі було створено центр економічних досліджень. Протягом усієї своєї історії, ця освітня структура навчала та приймала у себе багато видатних сучасних китайських мислителів, в тому числі такі особистості, як Мао Цзедун, Лу Сінь, Гу Хунумінг, Мао Дун, Лі Дажа, Чень Дусю та нинішній прем'єр Лі Кецян. На зародження ВНЗ вплинув новий культурний рух у Китаї, рух, на знак протесту на площі Тяньаньмень у 1989 та багато інших важливих подій.

Бувши ключовим національним університетом Пекіна, він складається з 30 коледжів та 12 кафедр, з яких 93 спеціальностей для бакалаврату, 2 спеціальності для другого ступеня бакалаврату, 199 спеціальностей для кандидатів магістратури та 173 спеціальності для докторантів. Займаючи позицію лідера у галузі фундаментальних наук та викладання, університет успішно розвинув прикладні наукові дослідження.

Факультети та вартість навчання

Peking University, як уже можна було помітити, є дуже масштабним науково-дослідним закладом, який має безліч шкіл, серед яких варто відзначити:1. Інститут океанічних досліджень2. Школа математичних наук3. Школа програмного забезпечення та мікроелектроніки4. Школа електроніки й комп'ютерних наук5. Кафедра китайської мови та літератури6. Школа китайської мови як другої мови7. Інститут комп'ютерних наук та технологій8. Відділ управління інформацією9. Інститут соціологічних досліджень10. Школа іноземних мов11. Відділ історії12. Школа мистецтв13. Академія перспективних міждисциплінарних досліджень

14. Інститут астрономії і астрофізики імені Кавлі15. Коледж екологічної науки і техніки16. Юридична школа17. Школа міжнародних досліджень18. Школа уряду19. Відділ філософії20. Медична школа21. Школа економіки22. Школа менеджменту Гуанхуа23. Бізнес-школа HSBC24. Школа перехідного права25. Інженерний коледж26. Коледж міських та екологічних наук27. Інститут досліджень народонаселення28. Школа марксизму29. Коледж архітектури та ландшафту

Вартість навчання в цьому китайському навчальному закладі для нерезидентів країни становить $5,008 — на бакалавраті, $5,634 — на магістратурі, а також передбачена навчальна підготовка, яка обійдеться у $4,069 за рік. Іноземним абітурієнтам варто враховувати, що до розрахунку навчальних витрат треба додати вартість проживання, харчування, а також транспорт. На ці пункти, а також інші побутові дрібниці необхідно 10-16 тисяч доларів на рік. Також, не варто забувати, що Китай істотно відрізняється своєю культурою, менталітетом та традиціями, тому кваліфіковані фахівці UP-STUDY рекомендують дуже ретельно подумати, адже якісний диплом можна отримати значно ближче.

Підсумовуючи, зауважимо, що Пекінський Університет має безліч досягнень. Відсоток зарахування досить невеликий та не перевищує позначки у 10 пунктів. Займаючись не тільки навчанням, але й науково-дослідною діяльністю в стінах Альма-матер, учні швидко розкривають свій потенціал в обраному річищі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини