ТОП університетів світу: Каліфорнійський технологічний інститут (California Institute of Technology (Caltech)). Огляд університету

8515
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Каліфорнійський технологічний інститут (California Institute of Technology (Caltech)). Огляд університету

Каліфорнійський технологічний інститут (California Institute of Technology (Caltech) (Калтех)) є п'ятим найкращим університетом у світі відповідно до рейтингу QS World University Rankings.

Каліфорнійський технологічний інститут (California Institute of Technology (Caltech) (Калтех)) є п'ятим найкращим університетом у світі відповідно до рейтингу QS World University Rankings. Невеликий некомерційний приватний освітній заклад, який розташувався в сонячній Пасадені в Каліфорнії. Отримавши максимальну оцінку в п'ять зірок QS, він є провідним в дослідженнях, інноваціях, об'єктах та спеціальних умовах. Caltech є невеликим, але потужним науково-дослідним та навчальним закладом. Попри те, що основним напрямком навчання справедливо визначені інженерія та точні науки, також присутні кафедри суспільних та гуманітарних наук. Необхідно відзначити, що він готує фахівців у напрямку історії мистецтва, музики, креативного письма.

Історія та специфіка Калтех

Стартом своєї історії вважає початок осені 1891, та, вже в листопаді цього року вітав перших студентів, в кількості 31-го учня, та шістьох викладачів-професорів. На сьогодні, маючи співвідношення викладачів 3:1, в ньому працює 300 викладачів, 600 вчених дослідників та навчається 2200 студентів з яких 26% — іноземні громадяни.

Що стосується процесу вступу, то, від іноземців, як і від резидентів країни потрібен високий бал атестата зрілості. Наприклад, п'ять років тому, більш ніж 95% студентів першого курсу були ті, які входили в десятку кращих учнів середнього навчального закладу. ВНЗ не визнає результати IELTS, лише за підсумками TOEFL можна претендувати на зарахування. Виходить, що, під час вступу враховуються попередні оцінки та результати іспитів.

До пакета документів необхідно додати Statement Of Intent та дані про сплату податків. Ще однією особливістю є наявність трьох рекомендаційних листів, по одному від викладачів математики та гуманітарних предметів, та довільне.

Caltech особливо сильний в ряді предметів STEM:

— хімічна інженерія;

біологічні науки;

— хімія;

— земні та морські науки;

— фізика та астрономія;

— природні науки.

Про це свідчить його висока продуктивність в предметних рейтингах.

Що може запропонувати Каліфорнійський технологічний інститут? Вартість навчання

Даний навчальний заклад здатний надати студентам комфортні умови навчання та інші переваги, серед яких: гуртожиток, матеріальна допомога, фінансова підтримка, зручні аудиторії, конференц-зал, програми обміну та стажування. ВНЗ складається з восьми кампусів. Має 6 бібліотек, володіє тенісними кортами, басейнами та СПА, спортивними залами та майданчиками для групових ігор. Відмінним надбанням є Human Resources Office, який вирішує питання працевлаштування та проходження стажування. Установа вищої освіти Caltech надає можливість взяти участь в п'яти програмах обміну студентами. Також, ВНЗ має тісні взаємозв'язки з НАСА, що дає можливість учням інституту взяти участь у завоюванні гранту JPL Space, який дозволить переможцю провести 2.5 місяці в Jet Propulsion при НАСА. Вартість навчання для іноземців на бакалавраті, втім, як і на магістратурі становить 48 111 доларів за навчальний рік. Також, варто розраховувати на 1100-1900 доларів на місяць додаткових витрат на проживання, харчування, розваги та інше.На жаль, такі суми часто бувають не під силу для матеріального становища європейців та жителів країн СНД. В такому випадку, доцільно надати перевагу освіті в європейській країні, яка здатна запропонувати високу якість навчання. Саме такою державою є Республіка Польща. Комфортні польські ВНЗ пропонують позаконкурентну вартість та високу якість освіти, а фахівці UP-STUDY допоможуть підібрати той, який підійде саме Вам.Отже, Каліфорнійський технологічний інститут — рейтинговий ВНЗ, який входить до п'ятірки кращих у світі. Студенти отримують хороші умови навчання та безліч перспектив. За багаторічну історію, ВНЗ досяг багато чого в науковому плані та надав можливість реалізувати потенціал своїм студентам, правда, за відповідну високу плату.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини