ТОП університетів світу: Єльський університет (Yale University). Огляд університету

11314
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Єльський університет (Yale University). Огляд університету

Оцінений в максимум 5 зірок Quacquarelli Symonds (QS), Єльський університет досяг повної оцінки в дослідженнях, інноваціях, інтернаціоналізації та спеціальних умовах.

Оцінений в максимум 5 зірок Quacquarelli Symonds (QS), Єльський університет досяг повної оцінки в дослідженнях, інноваціях, інтернаціоналізації та спеціальних умовах. На додаток до того, що він є 16-м кращим університетом світу в QS World University Rankings 2018, Єльський університет особливо конкурентоспроможний в області юриспруденції та юридичних досліджень, англійської мови та літератури, історії, політики та мистецтва, гуманітарних наук. Це один з 9-ти Colonial коледжів в Сполучених Штатах, який був заснований до революції в Америці. Спочатку, він був зосереджений тільки на теології та священних мовах, але, ще до революції ВНЗ включив в програму навчання гуманітарні та інші науки. Структура Єля складається з 14-ти шкіл: дванадцяти професійних шкіл, вищої школи мистецтва та наук Yale University та початкового студентського коледжу.

Історія та інфраструктура Yale University

Заснований в 1701 році, Єльський університет є приватним некомерційним університетом Ліги плюща, що базуються в Нью-Хейвені, штат Коннектикут. Попри те, що офіційною датою є вказаний рік, свою діяльність він почав значно раніше, десь в 1640 році, коли колоністами священиками була висунута така ідея. Перші студенти мали можливо не тільки отримувати знання в даному ВНЗ, але й проживали під одним дахом, дотримуючись традицій та внутрішніх правил. Динамічно розвиваючись та збільшуючи кількість студентів, було прийнято рішення про розширення пропозиції факультетів. На сьогодні, основною спеціалізацією є гуманітарні та соціальні науки, а також мистецтво. Але, інші факультети теж надають не менш якісні знання, серед яких: медичний, природокористувацький, факультет інженерії та прикладних наук.

Його кампус — красива листова партія в 1015 акрів, в якій представлені спортивні поля, арсенал, художня галерея, центр британського мистецтва, хокейний каток, наукові лабораторії та гімназія. Університет володіє спортивними спорудами в західному Нью-Хейвені, кампусом у Вест-Хейвені, лісовими та природними заповідниками на всій Новій Англії.

Кількість студентів та вартість навчання

У Єлі навчається 12 245 студентів, серед яких іноземні громадяни складають 19%, що не сильно високий показник, на відміну від інших закордонних освітніх структур. Викладацький склад налічує понад 4700 наукових співробітників. Вартість навчання на бакалавраті та магістратурі для резидентів країни становить 20 тисяч доларів. Іноземці, які бажають здобути вищу освіту за кордоном, котрі вважали за краще саме Єльський Університет зобов'язані платити 45 800 за бакалаврат, та 44 800 доларів — за магістратуру. Додаткові витрати на проживання, харчування, спорт та дозвілля складуть від 16 до 30 тисяч доларів на рік. Українцям та європейським абітурієнтам спеціалісти UP-STUDY рекомендують зважити всі за та проти, оскільки Єльське навчання влетить в чималу копієчку. Даний навчальний заклад може пишатися багатьма досягненнями, серед яких: перекодування ДНК кишкової палички, винахід ліків для зниження симптомів Альцгеймера, цікаві рішення з утилізації пластику та багато іншого.

Підсумовуючи, варто зауважити, що в минулому Єльський Університет виховував синів еліти. Тепер, все змінилося, але статус престижного та рейтингового освітнього закладу завжди залишається при ньому. Що стосується доцільності навчання в ньому українців та інших абітурієнтів з СНД та ЄС, то, варто задуматися про більш доступні ВНЗ. Гідною альтернативою вже сьогодні є навчання в Польщі. Для того, щоб вибрати відповідний університет та спеціальність, звертайтеся до фахівців UP-STUDY.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини