Студенти хочуть отримати додаткову кваліфікацію під час навчання. Наскільки це реально у ВНЗ РП?

956
Facebook Twitter
Студенти хочуть отримати додаткову кваліфікацію під час навчання. Наскільки це реально у ВНЗ РП?

В статті ми з'ясуємо, які додаткові навички варто придбати у процесі отримання ступеня, котрі більше за інші цінуються локальними та іноземними роботодавцями.

Не так давно були проведені дослідження щодо студентів приватних університетів Республіки Польща. Його суть полягала у тому, щоб поцікавитися в учнів цих освітніх структур, хотіли б вони отримати додаткові професійні кваліфікації поряд з традиційним академічним шляхом та які з них є найбільш привабливими. Дана стаття буде цікавою для всіх молодих людей, попри напрямок ВНЗ, оскільки у ній ми з'ясуємо, які додаткові навички варто придбати у процесі отримання ступеня, котрі більше за інші цінуються локальними та іноземними роботодавцями.

Чому майбутнім фахівцям варто шукати можливості отримання додаткової професії паралельно з основним напрямком освіти?

Через відмінності між потребами польських роботодавців та результатами локальної системи освіти доречно з'ясувати, чи є бажання у студентів закладів освіти Польщі отримати додаткові навички, які більше відповідають потребам сучасного ринку праці. Дослідження показують, що 75 відсотків студентів хотіли б отримати додаткову професійну кваліфікацію паралельно з традиційним академічним шляхом. Більшість з них (цілих 70%) хотілося б придбати її у заочному режимі. Водночас значна частина учнів прагне вчитися використовуючи електронну освіту (для деяких студентів прийнятні обидва варіанти). Найбільш популярними є бізнес-кваліфікації у таких областях, як HR, маркетинг або менеджмент. Їх хотіли б отримати 43% опитаних студентів. Наступне місце зайняли IT-кваліфікації (30%).

Опитування проводилося у червні поточного року та включав студентів з приватних університетів з профілем бізнесу та ІТ у Вроцлаві, Кракові, Познані та Островці.

Як отримати м'які навички та додаткові компетенції під час навчання?

Не завжди обов'язково шукати можливість вчитися на другому полі, паралельно з уже обраним курсом. Багато студентів університетів Польщі з другого та наступних курсів влаштовуються на підробіток, що дуже часто є кращим рішенням, адже крім навичок, учень також отримує матеріальну винагороду. У процесі суміщення придбання кваліфікації з підробітком, на місці зайнятості можна навчитися взаємодіяти у трудовому колективі, працювати з офісною технікою, керувати часом, впроваджувати творчі ідеї у технічні процеси, досягати консенсусу з людьми різних характерів, попри займану посаду та багато інше. Часто роботодавці пропонують курси підвищення кваліфікації або спеціальні бізнес тренінги, що дозволяють розвинути нові навички, при цьому не витративши ні злотого.

Переваги післядипломної освіти у ВНЗ Польщі

Якщо студент наближається до завершення навчання у бакалавраті, але незадоволений ситуацією на ринку праці щодо обраної професії — не все втрачено. У кожного кандидата на навчання у магістратурі є можливість вибрати професію до душі. Напрямок досліджень другого рівня може повністю відрізнятися від того, на якому проходило навчання для досягнення ступеня бакалавра. Це вигідно, як роботодавцям, так і студентам. Перші у будь-якому випадку отримують всебічно розвиненого співробітника. Другі мають більше шансів знайти роботу мрії.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що придбання додаткових кваліфікацій та навичок точно буде позитивно зустрінуте на ринку праці. Інша справа, яким чином цього досягти. Тут кожен студент повинен виходити з особистих потреб, побажань, завантаженості, та, звичайно ж, бюджету.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини