Студент, котрий працює. Як застосувати теоретичні знання на практиці?

1778
Facebook Twitter
Студент, котрий працює. Як застосувати теоретичні знання на практиці?

Студент на латині означає «спробувати застосувати щось». Попри роки, це визначення не втратило значення. Робота під час навчання — часта практика. Поговоримо про це в статті.

Студент на латині означає «спробувати застосувати щось». Попри роки, це визначення не втратило значення. Польські студенти прагнуть не тільки досягти хороших академічних результатів, а й отримати перший професійний досвід ще під час придбання кваліфікації. Робота під час навчання — часта практика, з огляду на це студент, який працює стає синонімом «польського учня ВНЗ».

Здається, що на даний час менше студентів, які присвячують себе освіті, ніж їх зайняті колеги. Багато молодих людей прекрасно розуміють, що робити перші професійні кроки після закінчення навчання — пізно. Роботодавці шукають добре організованих, освічених, молодих та досвідчених людей. Грайливий стереотип «25 років та 15 років досвіду» поступово поступається місцем справжньому «випускнику з досвідом роботи не менш ніж 2 роки».

Робота під час навчання в одному з обраних університетів Польщі

У більшості випадків студенти вирішують приступити до роботи, щоб заробити додаткові гроші та покрити щоденні витрати. Для багатьох з них також важливо отримати перший професійний досвід. Саме з цією метою молоді люди проходять всі види оплачуваних стажувань або підробітків, пов'язаних з освітою. Найбільша проблема при пошуку роботи, яка може бути поєднана з навчанням, — це доступність, необхідна роботодавцям. З цієї причини багато студентів знаходять зайнятість у закладах громадського харчування, де система змінної роботи дозволяє поєднувати професійні обов'язки з освітою.

Також є популярним неповний робочий день, або є ще можливість на фрілансер. У першому випадку достатньо розмістити на сайті рекламу, пов'язану з темою репетиторства та навчання. Зазвичай буває, що один учень рекомендує свого наставника іншому, та, таким чином, студент, який повністю зайнятий. Почати як фрілансер може бути трохи складніше. Як знаходять людей, які хотіли б, щоб на них працювали? Пропозиція про роботу в якості фрілансера зазвичай дається студентам, які пройшли стажування у компанії, проявляючи прихильність та відповідальність. Роботодавці, усвідомлюючи, що знайти хорошого працівника важко, часто пропонують молодим людям подальшу співпрацю, але на різних умовах. Це рішення вигідне для обох сторін. Роботодавець не втрачає хорошого молодого працівника, та у студента є можливість отримати досвід, нові контакти та винагороду. Пріоритетом для такої системи є вплив на результат, а не фізична 8-годинна присутність 5 днів на тиждень у штаб-квартирі компанії.

Де шукати роботу студентам, які бажають поєднати навчання та набуття досвіду?

Знайти роботу, яку можна узгодити із заняттями в університеті, не дивлячись на бар'єри, не так вже й складно. Звичайно, все залежить від багатьох факторів, таких як розмір міста, в якому Ви навчаєтесь (відомо, що у великих містах чекає більше робочих місць). Також варто враховувати організаційні здібності, завдяки яким вдасться сумлінно виконувати зобов'язання в університеті та на робота.

Де шукати у такому випадку роботу? Одним з кращих джерел пропозицій про роботу є Інтернет, де крім звичайних порталів оголошень про вакансії можна знайти спеціальні сторінки тільки для майбутніх та нинішніх фахівців у вузьких областях.

Хорошим рішенням також є відвідування веб-сайту конкретних компаній, де є вкладка «Кар'єра», яка містить інформацію про проведені або запланованих процесах набору персоналу. Також можуть бути корисними офіси академічної кар'єри, ярмарки вакансій студентів або агентства з тимчасового працевлаштування, де молоді люди можуть знайти роботу, яка гарантує гнучкий графік.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, на жаль, дні, коли диплом одного з кращих університетів країни був квитком на роботу мрії, забуті. Сьогодні практичні навички так само важливі, як теоретичні знання. У всіх студентів однакові шанси отримати роботу, попри галузь навчання та місто, в якому вони здобувають кваліфікацію. Ринок праці більш люб'язний для студентів у великих містах, таких як Варшава, Вроцлав та Познань, оскільки у таких куточках більше підприємств, та, відповідно, робочих місць. Також легше залучити студентів та випускників технічних та економічних наук на тимчасову (а іноді й постійну) роботу. Для роботодавців також важливі м'які навички, відповідальність, цілеспрямованість, креативність, висока особиста культура, готовність вчитися та ентузіазм до роботи. Студент, котрий працює, розвиває надзвичайно цінну здатність — ефективно управляти собою з плином часу. Студенти характеризуються невичерпною енергією та постійним бажанням виконувати нові завдання. Це, безумовно, принесе плоди у майбутньому, тому що хороша організація та цілеспрямованість вітаються у кожній професії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини