Стрімка інтернаціоналізація науки в Республіці Польща

6739
Facebook Twitter
Стрімка інтернаціоналізація науки в Республіці Польща

В останні 2 роки, Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща провело колосальну роботу в напрямку інтернаціоналізації.

В останні 2 роки, Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща провело колосальну роботу в напрямку інтернаціоналізації. З масштабного проекту вже здійснили частина заходів, таких як: американська акредитація для медичних шкіл Польщі, призначення NAW, складання та підписання домовленості з Китайською Народною Республікою про взаємне визнання дипломів про повну загальну середню та вищу освіту, підписання угоди з німецьким дослідницьким товариством імені Макса Планка. Після виконаної роботи, Міністерство не планує зупинятися на досягнутому, адже програма розроблена на кілька років наперед та дозволить прискорити процеси розвитку наукової сфери в цілому.

В даному випадку, як заявляє міністр науки та вищої освіти Ярослав Говін: «Інтернаціоналізація є інструментом, який максимально використовується для підняття рівня освіти, підтримки соціальної активності польських вищих навчальних закладів та підвищення динамічності науково-дослідних структур. Також, депутат особливо підкреслює, що за наявність молодих талантів та наукові відкриття — вони бажають приєднатись до глобальної раси, та визначають це, як основну мету всього комплексу заходів.Існує продуманий та розрахований комплекс дій та ініціатив даного Міністерства, який націлений на інтернаціоналізацію науки РП, серед яких:Підтримка польських громадян. Глобальна місія NAW покликана підтримувати міжнародне сприяння та академічний обмін, з метою зміцнення науки та вищої освіти Польщі.

Стипендії та програми грантів від NAW зможуть використовувати молоді науковці, студенти, аспіранти, дослідницькі інститути та організації, які не належать уряду, але активно розвиваються в сфері науки. Дане агентство активно підтримує всі починання в інтернаціоналізації, програми міжнародної мобільності. Також, приділяє увагу зміні річища негативної тенденції відтоку польських відомих людей науки, та повернення їх в рідні університети. Саме з такою метою була запущена програма повернення. Вона передбачає розробку таких пропозицій від наукових центрів РП, які зможуть зацікавити польських вчених повернутися на батьківщину, та зайнятися тут проведенням досліджень. За проектом, в програму зможуть увійти не більше ста дослідників, з якими NAWA буде проводити дослідницькі роботи, протягом 4 років.Контракт з німецьким товариством ім. Планка в рамках програми DIOSCURI. Міністерство освіти Німеччини відповідно до плану під назвою Dioscuri (просування наукової досконалості в Центральній Європі), який розробила дослідницька організація імені Макса Планка, надаватиме всіляку підтримку створенню центрів передового досвіду в РП, що мати назву «MPG». Завершення їх створення та облаштування має припасти на 2021 рік. Фінансуватися проект повинен NCN, з допомогою ресурсів Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща та Федеративної Республіки Німеччина.

Підписання договору з китайською народною республікою про визнання дипломів. У договорі обумовлено, що сертифікати, дипломи та привласнені науково-кваліфікаційні ступені, отримані на території однієї країни, визнається іншою, без додаткової переатестації та нострифікації.Департамент Сполучених Штатів затвердив Національний комітет з міжнародної медичної освіти та акредитації (NCFMEA), на наступні три роки для акредитації польської системи. NCFMEA зміг позитивно оцінити мед.школи Польщі, завдяки аналізу рівня знань студентів з США та інших країн, які в них навчалися деякий час. Даний крок, також, є прогресом в інтернаціоналізації польської науки, на якому Міністерство Польщі не збирається зупинятися.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини