Скасування віз. Безвізовий режим для України

7436
Facebook Twitter
Скасування віз. Безвізовий режим для України

Дана стаття буде цікава всім свідомим українцям, так як вміщує в собі детальну інформацію про суть безвізового режиму і його особливості.

Уряд України дуже давно прагнув до скасування віз в країни Європейського Союзу для своїх громадян. Та, хоча, для простого пересічного громадянина — цей крок нічим не примітний, люди, які мають часті відрядження по бізнесу, а також любителі подорожувати, оцінять нову можливість гідно. Дана стаття буде цікава всім свідомим українцям через те, що вміщує в собі детальну інформацію про суть безвізового режиму та його особливості. Також, нарис буде корисний для студентів, які планують свою освіту за кордоном, та ще не стикалися з питанням оформлення студентської візи, чи сподіваються на її непотрібність, в зв'язку з оголошенням безвіза.

Що являє собою безвізовий режим?

Безвіз — це дозвіл на відвідування певного переліку країн без оформлення додаткового дозволу (візи). Головною умовою для українців є наявність біометричного паспорта, який відповідає міжнародним стандартам. Режим дозволяє обмежене за часом перебування в державах, які є членами ЄС, а також на території чотирьох шенгенських держав (Швейцарія, Ліхтенштейн, Норвегія і Ісландія). Термін перебування на території країни, на яку поширюються умови безвіза становить до дев'яноста днів протягом ста вісімдесяти днів. Кількість днів правомірного перебування можна розрахувати за допомогою «шенген-калькулятора». Необхідно врахувати і запам'ятати, що безвізовий режим не надає можливості працевлаштуватися, навчатися або проживати на території європейських країн. Студенти можуть скористатися перевагами даного режиму лише з метою відвідування короткострокових курсів, семінарів, конференцій та симпозіумів в Європі.

В які країни заборонений в'їзд українцям по безвізу і чому?

Перелік доступних для відвідування країн складається з тридцяти держав-членів Європейського Союзу і чотирьох асоційованих держав-учасниць Шенгенської угоди. На жаль, на Великобританію та Ірландію ці умови не поширюються. Об'єднане Королівство, під час вступу в ЄС, закріпило за собою право на самостійну політику щодо віз, тому Україна з самого початку не розраховувала на відкритий доступ у відвідуванні цих держав. У той же час, «шенгенська-четвірка», яка знаходиться за межами ЄС, взяла на себе обов'язки в прийнятті цих прикордонних правил. Також, не варто забувати, що тепер можна вільно відвідувати: Кіпр, Румунію, Хорватію та Болгарію. Більш того, країни-крихітки, Монако та Ватикан дозволили не тільки транзит через їх територію, а й правомірне перебування на загальних підставах.

Обов'язкові документи і умови

Скасування віз, не скасувало переліку необхідних документів і умов, яких потрібно дотримуватися, бажаючи перетинати кордони за спрощеною системою прикордонного контролю. До них необхідно віднести наступні:

1. Наявність біометричного паспорта — це перша і головна умова. На власників звичайного закордонного паспорта ці переваги не поширюються.

2. Виписка з банку про кошти, які знаходиться у Вас на рахунку. Сума повинна бути достатньою, щоб покрити витрати на Ваше заплановане перебування.

3. Медичний страховий поліс.

4. Посвідчення фактичного проживання і документи, які підтверджують місію (мету) поїздки.

5. Якщо Ви плануєте пересувається власним транспортним засобом, необхідно страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу.

6. Документ, що підтверджує Ваш намір повернутися на батьківщину (найчастіше ним служить авіаквиток).

Особливості біометричного паспорта

Зараз, багатьох людей хвилює питання, яке стосується відбитків пальців, точніше їх відсутність. Адже, нерідко, видавали біометричні паспорти без цієї процедури (зняття відбитків), бо її неможливо здійснити з деякими громадянами. Так ось, хвилюватися не варто, адже свідченням біометрії є не відбиток пальців, а саме чіп. Трапляється, таке через те, що апарат не може прочитати візерунок пальця, або людина має каліцтво, або травми, при яких пальці недоступні (наприклад, гіпс на обох руках). У цих та інших випадках паспорт буде без відбитків, але повністю дійсний. До того ж, європейські прикордонні служби не дізнаються про «неповноцінність» документа, адже доступ до чіпа з інформацією про відбитки є тільки в українських державних органів.

Безвіз та українські абітурієнти іноземних ВНЗ

Хочемо зауважити, що скасування віз не звільняє студентів, які навчаються або планують виїхати для отримання освіти в європейські країни, від оформлення довгострокового національного Шенгену. Для навчання в закладах вищої освіти Республіки Польща необхідна національна віза категорії D. Вона дозволяє тривалий час перебувати з метою освіти в цій країні, а також проживати, підробляти та подорожувати шенгенською зоною, протягом трьох місяців в півріччі. Отримання візи такого типу — складний та трудомісткий процес, який, при найменшій помилці, може закінчитися відмовою, несучи, надалі, негативні наслідки. Якщо Ви не компетентні у вирішенні цього візового питання, рекомендуємо звернутися за допомогою до центру польської освіти UP-STUDY, який надасть допомогу на всіх етапах. Також, для батьків студентів, які обрали вступ з допомогою лідера ринку в наданні послуг освіти, яким є компанія UP-STUDY, наші кваліфіковані співробітники забезпечать повну інформаційну підтримку в питаннях відкриття візи D.

Для отримання візи потрібні наступні документи:

1. Підтвердження від вищого навчального закладу про зарахування Вас до лав студентів, яке служить підставою для видачі візи.

2. Фотографії 35*45мм., 2 штуки, одна з яких вклеюється у візову анкету.

3. Візова анкета, заповнена англійською, польською або українською в транслітерації.

4. Закордонний паспорт та копії всіх його сторінок, на яких присутні позначку.

5. Внутрішній паспорт громадянина з копіями всіх вагомих сторінок.

6. Страховий медичний поліс, який має суму покриття витрат від 30 тисяч євро.

Це повний перелік документів, але врахуйте, що до кожного пункту є ще ряд вимог, які суттєво ускладнять процес. Тому, ще раз Вас застерігаємо, якщо Ви не знайомі, або знайомі погано, з всіма аспектами відкриття національної візи, тоді доручіть це професіоналам, які гарантують позитивний результат та отримання документа в визначений законодавством термін.

З вищевикладеного матеріалу випливає, що, безсумнівно, скасування віз дуже доречне для деяких українців, які часто виїжджають за кордон на короткий термін, але для більшості — не так важливо. Такі категорії населення як студенти та люди, котрі виїжджають до Європи з метою працевлаштування, все ж будуть оформляти довгострокові візи. Туристичні фірми не постраждають від безвізового режиму, а ось в службах імміграції додасться роботи в кілька разів, поки всі охочі не закінчать оформлення біометричних паспортів. Але, варто підкреслити, що тепер акредитовані фірми з надання послуг туристичної спрямованості, не допоможуть Вам у відкритті національної польської візи, адже документи повинні подавати тільки претенденти на цей дозвільний документ. Тому, користуйтеся послугами компетентних та кваліфікованих помічників, тоді Європа стане значно ближче, ніж Ви думаєте.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини