Що взяти з собою на навчання до Польщі? Збираємо рюкзак студента

12519
Facebook Twitter
Що взяти з собою на навчання до Польщі? Збираємо рюкзак студента

Дана стаття розкриває ряд питань, які стосуються пакування багажу та переліку важливих речей на перший час для проживання українського студента в Польщі.

З кожним роком, в польських вищих навчальних закладах збільшується кількість українських студентів, оскільки навчання в університетах Польщі відкриває широкий спектр привілеїв під час навчання та після нього. Порівнюючи з іншими ВНЗ Європи, ціни за навчання в польських університетах досить низькі. Тому, це ще одна причина, з якої, чисельність українських учнів стає більше. Для отримання якісної освіти та європейського диплома, що котується у всіх країнах Європи, іноземні абітурієнти вибирають престижні університети з високим рівнем викладання у Вроцлаві, Варшаві, Познані, Щецині, Лодзі, Кракові. Їдучи в Республіку Польщу на навчання, студенту необхідно зібрати певний список речей, які йому знадобляться під час навчання. Тому, дана стаття розкриває ряд питань, які стосуються пакування багажу та переліку важливих речей на перший час для проживання українського студента в Польщі.

Що взяти іноземному студентові на період навчання в Польщі?

Відомо, що кожна країна має свою культуру, правила, специфіку життя. Відповідно, щоб період адаптації в чужій країні пройшов для студента більш комфортно, ми розглянемо детально список необхідного, що знадобиться на перших час:1. Документи. Найголовніше — слід зібрати окремо по теках необхідні документи для в'їзду в польську державу, а також для приймальної комісії у вибраний Вами університет. Тому, без чинної національної польської візи, медичної страховки, підтвердження про зарахування до польського ВНЗ, закордонного паспорта або біометрії, Вас не пропустять на кордоні.2. Гроші. Для поїздки, студенту знадобляться, як готівкові кошти, так і гроші на банківській картці.

Готівкові гроші Вам будуть необхідні для того, щоб розплатитися в громадському транспорті, оплатити проживання за перший місяць, дрібні витрати. Оскільки велику суму грошей заборонено провозити через кордон, рекомендується оформити єврову карту для безготівкових коштів.3. Одяг. Для того, щоб полегшити поїздку, ми радимо Вам не брати багато речей. На перший час, візьміть речі, які будуть відповідати погодним умовам, а все інше можна пізніше доставити кур'єрською службою або купити на місці.4. Техніка. Рекомендується взяти планшет, ноутбук, фотоапарат та іншу важливу техніку для навчання з дому. Тому, що за кордоном вона буде коштувати на порядок дорожче.5. Медикаменти — це важливий момент, про який варто подбати заздалегідь. Тому, що в Польщі практично неможливо купити навіть найпростіші медикаменти без рецепта від лікаря. Відповідно, візьміть з собою ліки першої необхідності, що можуть стати в нагоді Вам за кордоном.Зверніть увагу, що косметичні засоби, кухонні та побутові речі в польській державі коштують так само, як і на батьківщині. Тому, оптимальним варіантом буде купити вищеперелічені речі на місці по приїзду.

Вартість житла в Польщі для учнів

Найчастіше, іноземним студентам польські ВНЗ пропонують проживання в університетських гуртожитках, які знаходяться, безпосередньо, біля навчального закладу. Але, як показує практика, вільних місць в гуртожитках мало тому, студенти зупиняють свій вибір на оренді квартири. Проживання в гуртожитку, на даний момент, коштує приблизно від 300 до 700 злотих/місяць в залежності від умов та кількості осіб. Також, ціна за оренду квартири на одну людину варіюється від 500 до 1500 злотих/місяць та залежить від міста, обраного для навчання, району, кількості осіб та умов.Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що збір студента на навчання в університет Польщі не потрібно відкладати на останній момент. Підготуйте всі необхідні речі, а також документи — заздалегідь. До того ж, до зібраних речей продумайте зручний маршрут до місця Вашого проживання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини