Навчання та життя в Щецині. Екскурс по місту

8344
Facebook Twitter
Навчання та життя в Щецині. Екскурс по місту

Szczecin — столиця Західно-Поморського воєводства, та в тандемі з найближчим Свіноуйсце утворює один з найбільших в РП портів на Балтійському морі.


Щецин заслуговує не менш пильної уваги, ніж інші міста Республіки Польща. Сьомий за величиною, він налічує понад 407 тисяч громадян. Szczecin — столиця Західно-Поморського воєводства, та в тандемі з найближчим Свіноуйсце утворює один з найбільших в РП портів на Балтійському морі. Датою заснування міста вважається 1243 рік, правда раніше він був відомий як Штеттин. Це місто зіркоподібних площ, в якому збереглися пам'ятники минулого та відбудовуються нові, красиві споруди. Найбільше портове місто цікаве не тільки в плані економічного розвитку, а й іншими не менш примітними особливостями.

Пам'ятки та архітектура Щецина

Згадки про це славне містечко можна знайти в писаннях VIII століття, коли в Померанії західними слов'янами зводилася нова фортеця. Він пережив багато правителів, різних укладів тому, збереглося не так багато стилів мистецтва, які в ньому були присутні. Щецину притаманний модерн та академічне мистецтво через те, що його архітектурний стиль формувався відповідно до тенденцій кінця дев'ятнадцятого перша чверть двадцятого століть. Зелене місто, з достатком широких вулиць, які відокремлені одна від одної острівцями, з посадженими деревами. По праву володіє неофіційним званням самого зеленого міста Республіки Польща, адже не менше 25% площі, займають парки та сквери. Через те, що Німецькі кордони знаходяться близько, подорожуючи Щецином, можна на кілька днів відвідати й цю іноземну державу.

Якщо Ви відвідуєте Szczecin в якості туриста, тоді всі екскурсії беруть початок з Ринкової площі, на якій розміщена Ратуша, котра є незвичайним архітектурним пам'ятником. Поляки нерідко називають його «маленьким Парижем», і, можливо це пов'язано з тим, що свого часу він належав шести різним державам, в тому числі й Франції.

Особливості освіти та вищі навчальні заклади

Щорічно, десятки тисяч студентів приїжджають в це розвинуте промислове містечко не тільки з метою туризму, а й з величезним ентузіазмом — отримати вищу освіту у відмінних рейтингових ВНЗ, наприклад Західноморський університет бізнесу. Серед сімнадцяти вищих навчальних закладів державної та приватної власності, можна вибрати ту установу, яка Вам імпонує, та опанувати там різні спеціальності. Можна знайти напрямки, на будь-який смак, але більшість програм тільки державною мовою. Крім того, що Ви можете отримати європейський диплом, за низькою вартістю, в порівнянні з платою в закладах вищої освіти інших міст, є велика ймовірність іммігрувати на роботу в Німеччину, бо вона в безпосередній близькості. Хоча, якщо націлені на працевлаштування за кордоном, краще вибирати приватні вищі навчальні заклади, адже вони налагоджують ділові відносини з іноземними компаніями, які виступають потенційними роботодавцями, та просувають студентів в компанії, на вакантні місця з хорошим окладом.

Але, будьте розважливі, та зважте ретельно всі за та проти, адже чим далі місто від столиці, тим ретельніше Вам доведеться доводити роботодавцям свої знання. Отже, Щецин цікавий як велике портове місто, і як академічно важлива одиниця. Тут є де здобувати якісну освіту та куди піти під час дозвілля. Також, щорічно тут відбуваються цікаві події, які приваблюють не тільки іноземних громадян, а й поляків, наприклад, фестиваль під назвою Дні моря, на якому відбуваються конкурси та змагання з призами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини