Що таке легітимація? Переваги для власників

17558
Facebook Twitter
Що таке легітимація? Переваги для власників

Стаття корисна для всіх іноземних студентів, бо ми розглянемо питання, яке стосується польського студентського квитка (Legitymacja).

Коли молоді люди свідомо обирають здобуття вищої освіти за кордоном, варто бути готовими до того, що вчитися доведеться не тільки азам професії, а й життю в іншому суспільстві, взаємодії з людьми іншого способу мислення та менталітету. Те, що навчання у ВНЗ Республіки Польща дозволяє отримати якісний європейський диплом, з помірною платою за рік — ні у кого не викликає сумнівів. Завдяки цьому факту, а також, через те, що до польських університетів можна поступити без іспитів або ЗНО, українські абітурієнти приїжджають в цю країну — охоче. Студентам першого курсу потрібно буде дізнатися багато нового, крім навчання, наприклад, як користуватися громадським транспортом, як оплачувати комунальні рахунки, для чого потрібна студентська картка. Стаття корисна для всіх іноземних студентів, бо ми розглянемо питання, яке стосується польського студентського квитка (Legitymacja).

Особливості легітимації. Хто може претендувати на отримання?

Legitymacja — документальне підтвердження статусу студента. Ще його називають польським студентським квитком, котрий має право отримати абітурієнт, незалежно від національності, після зарахування в будь-який вищий навчальний заклад Польщі. Легітимація, яку студенти отримали у ВНЗ потрібно оновлювати раз на півроку. В такому випадку, вона буде чинна до 26 років, та, фактично, здатна бути альтернативою dowód. Доказом в РП вважається один з важливих документів, що є аналогом українського паспорта, який включає особисту інформацію про власника. Легітимація може бути недійсною у разі:— несвоєчасного поновлення;— закінчення навчання;— призупинення права учня;— виключення з лав студентів.

Для отримання студентського польського посвідчення необхідно сплатити суму в розмірі п'яти злотих. Щоб оформити електронне посвідчення студента, потрібно, в уже знайомій по процедурі вступу, системі IRK сформулювати замовлення на таку карту. Завантажити фотографію 25*30 мм, та оплатити 17 злотих платежу, який позначений як «плата за законність». Якщо Ви вже студент, але не отримали свою легітимацію, на сайті, заходите у вкладку «немає проходів» та дотримуйтесь інструкції.

Які переваги для студентів-іноземців дає legitymacja?

Не забувайте оновлювати термін дії свого студентського посвідчення, що потрібно робити в кожному семестрі. У звичайному посвідченні, ставиться круглого виду печатка із зображенням держави та дата дії. В електронному — завдяки оновленню даних та розміщенню в потрібних полях голограми. Це важливо, тому що легітимація дає багато переваг, серед яких:— знижки на залізничний транспорт;— зниження вартості в кафе, бістро, мілкбарах до 50%;— вільний вхід до деяких музеїв;— безкоштовне відвідування певних лабораторій;— знижка при проїзді громадським транспортом, а також, при оформленні урбанкарт;— підтвердження Вашої приналежності до польського ВНЗ, в разі додаткових питань від працівників прикордонного контролю.

Актуальність дат Вашого студентського квитка також важлива, коли у транспорті, канар (людина, яка виконує функцію перевіряючого, кондуктора) просить показати Вас не тільки проїзний, який, завдяки легітимації, оформлений зі знижкою, але й саме студентське посвідчення. Якщо воно буде прострочено, Вам загрожує значний штраф.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що українцям дуже комфортно навчатися в Польщі, бо є багато можливостей отримати не тільки якісний європейський диплом, а й знижки на супровідні витрати. Це можливо завдяки legitymacja, яку можуть отримати всі студенти будь-якого польського вищого навчального закладу. Отже, фахівці UP-STUDY звертають Вашу увагу, що навчання та життя в РП протікає в європейському суспільстві, у комфортних умовах, з великими перспективами та мінімальними витратами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини