Що потрібно, щоб отримати безкоштовну освіту в Європі?

6503
Facebook Twitter
Що потрібно, щоб отримати безкоштовну освіту в Європі?

Для того, щоб знайти престижний вищий навчальний заклад в Європі і не заплатити за навчання ні цента, необхідно попрацювати. Понад десять країн ЄС можуть запропонувати, якщо не безкоштовне навчання, то істотну знижку.


Для того, щоб знайти престижний вищий навчальний заклад в Європі і не заплатити за навчання ні цента, необхідно ґрунтовно попрацювати. Понад десять країн ЄС можуть запропонувати, якщо не безкоштовне навчання, то істотну знижку. На жаль, далеко не всіма пропозиціями можуть скористатися українські абітурієнти. Наприклад, в німецьких ВНЗ існує величезна кількість програм досліджень англійською мовою, які можна вибрати і вчиться без оплати або з мінімальними витратами, але, через різницю в освітньому процесі, вступити можливо лише після року або двох років навчання у вищих закладах України. Хороший варіант, але підходить далеко не кожному. Гідною альтернативою протягом десятиліття виступає Польща з її унікальними і якісними університетами. Цей нарис буде корисний абітурієнтам, які шукають можливість отримання європейського диплома безкоштовно, або з незначними витратами.

Безкоштовна освіта в Польщі для українців

Щороку змінюються критерії, за якими абітурієнти вибирають для себе ВНЗ і країну отримання освіти, але незмінними залишаються: доступність, співвідношення між ціною і якістю, великий вибір факультетів та можливість швидко знайти перспективну і високооплачувану посаду. Саме цим параметрам відповідає більшість вищих навчальних закладів Польщі. До того ж, з усіх країн Європейського Союзу, найбільша ймовірність пільгового навчання саме в польських ВНЗ. Це викликано наступним: крім основних способів отримання безкоштовної освіти, тобто претендування на стипендію або грант, польська держава приймає українських абітурієнтів, які мають Карту поляка, на рівні з поляками. Відповідно, вони мають можливість вступити в державні університети на бюджетне відділення. Там все залежить від колишніх заслуг в навчанні і висоти середнього бала атестата. Конкурс на пільгове навчання відбувається за допомогою неупередженої оцінки здібностей абітурієнтів.

Стипендії і гранти на навчання за кордоном

Деякі європейські країни мають тільки платне навчання. Так, наприклад, в Нідерландах відсутнє пільгове навчання, але є кілька стипендій від уряду і іншого типу, які можуть покрити частину супроводжуючих витрат. У польських установах вищої освіти ситуація ще більш райдужна. Тут, майже 80% ВНЗ, державного і приватного типу пропонують взяти участь в конкурсі на отримання стипендії, гранту або просто знижки на програми досліджень. Також, практикують промо-акції, за умовами, яких можна отримати зниження вартості навчання на семестр, або безкоштовні кілька місяців.

Перелік університетів, які пропонують знижки на навчання на 2018 рік

Якщо Ви, з об'єктивних причин, не можете вступати на рівні з польськими громадянами, варто звернути увагу на наступні ВНЗ, які пропонують навчання за зниженою вартістю або доступні платні відділення:

  1. Сільськогосподарський Університет в Кракові.
  2. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві.
  3. Університет Марії Кюрі в Любліні.
  4. Університет Бізнесу у Вроцлаві.
  5. Вроцлавський Університет Менеджменту.

Українські абітурієнти надають перевагу приватним ВНЗ на Заході Польщі тому, що вони є найбільш перспективними і відкривають можливості швидкого працевлаштування та імміграції в інші країни ЄС з метою роботи.

Для більш детальної інформації, щодо вартості та перспективності вищих навчальних закладів, звертайтеся до нашого найближчого представництва.З вищевикладеного матеріалу випливає, що освіта в Європі на безкоштовних засадах з кожним роком стає все більш реальною для українців. Головне, правильно обрати країну і ВНЗ. Польща пропонує отримати не тільки диплом європейської якості, але і допомагає зробити це на пільговій основі, або з невеликими витратами. До речі, попри високий рівень життя в цій європейській державі, витрати на проживання, харчування та розваги істотно нижче, ніж в інших країнах ЄС.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини