Що потрібно при вступі до ВНЗ? Вимоги та перелік документів

5850
Facebook Twitter
Що потрібно при вступі до ВНЗ? Вимоги та перелік документів

Дана стаття буде корисна для всіх абітурієнтів попри обраний градус, оскільки ми висвітлимо перелік необхідних для вступу до університету Польщі документів, а також розповімо основні вимоги до кандидатів на навчання.

Вступні кампанії у розпалі та учням випускних класів необхідно задуматися не тільки про складання іспитів у школах, а й про збір документів для вступу до закладів освіти. Також необхідно прийняти рішення, університету якої країни віддати перевагу, адже від цього безпосередньо залежить майбутнє. Останнім часом, українці все частіше вважають за краще отримувати якісний європейський диплом в одній з освітніх установ Республіки Польща. Це досить правильне рішення, оскільки польські ВНЗ здатні запропонувати високий рівень освіти зі справедливою платою за навчальний рік. Дана стаття буде корисна для всіх абітурієнтів попри обраний градус, оскільки ми висвітлимо перелік необхідних для вступу до університету Польщі документів, а також розповімо основні вимоги до кандидатів на навчання.

Вимоги польських університетів до абітурієнтів

Не варто побоюватися, що заклади освіти будуть виставляти такі високі вимоги, які неможливо буде подолати. Порівнюючи їх з вітчизняними ВНЗ, варто зауважити, що польські університети більш лояльно ставляться до абітурієнтів. Проте все залежить від обраної структури, адже вищі побажання у державних установ. У публічних університетах, бажаючи потрапити на бюджетне відділення необхідно мати Карту Поляка, яка дозволить вступати на загальних підставах з резидентами країни. При цьому, доведеться брати участь у конкурсі на пільгове відділення, який передбачає складання іспитів. Перемагає кандидат, який показав найвищі результати. У приватних університетах процес набагато простіше, як у порівнянні з державними ВНЗ Польщі, так і українськими. При зарахуванні не враховуються результати зовнішнього національного оцінювання, необхідно подати заявку та пройти співбесіду.

Також, що не менш важливо, у всіх абітурієнтів є можливість подавати пакет даних відразу у кілька навчальних структур, передаючи не оригінали, а лише скановані копії, та тільки при остаточному визначенні з освітньою установою потрібно особисто передати оригінальні дані.

Перелік документів для подачі до польського ВНЗ

Варто підкреслити, що самостійна підготовка документів — це трудомісткий процес, при якому можна впустити важливі деталі, тому краще вдатися до допомоги кваліфікованих експертів. Вступаючи з компанією UP-STUDY, Ви можете бути впевнені у зарахуванні до обраного університету, а також спокійні щодо підготовки документів, адже наші фахівці підтримають Вас на кожному етапі.

У будь-якому випадку розраховуйте, що від Вас знадобиться:

1. Анкета від кандидата на навчання. Вона потрібна при проходженні реєстрації в електронній системі ВНЗ IRK.

2. Заявка для прийняття до установи.

3. Шкільний атестат для тих, хто вступає на бакалаврат, та попередній диплом, для кандидатів на післядипломну освіту. Вони повинні бути переведені у присутності присяжного.

4. Фото — 2 шт, 3.7*5.2см., виконані відповідно до стандартів.

5. Сертифікат, що підтверджує знання польської на рівні В2.

6. Поліс медичного страхування, який, до речі, необхідний і для отримання довгострокової національної польської візи.

7. При платному навчанні потрібно надати квитанцію про оплату хоча б першого семестру.

8. Копії паспортів та візи.

Для неповнолітніх у залежності від сімейного статусу та ситуації потрібні додаткові дані.

Підсумовуючи, варто особливо підкреслити, що в університети Польщі можна вступати, як із зимового, так і з літнього семестрів. Від цього не змінюється набір потрібних документів та вимоги. Набагато легше процес зарахування у приватних ВНЗ, але це не головний їх плюс, оскільки вони є також більш перспективними для іноземців та мають більш низьку вартість при високому рівні якості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини