Де шукати співрозмовника для придбання розмовних навичок, під час вивчення польської?

3900
Facebook Twitter
Де шукати співрозмовника для придбання розмовних навичок, під час вивчення польської?

Можна мати хороший словниковий запас або розбиратися у граматиці, але вміння розуміти та висловлюватися — важливі аспекти для студента польського ВНЗ. Але де взяти партнера для розмови? Про це ми розповімо у статті.

Багато учнів українських шкіл випускного класу приймають рішення на користь європейської освіти. Вибір падає на університети Республіки Польща, оскільки вони пропонують рейтингові спеціальності зі справедливою платою за навчальний рік. Польськомовні курси обходиться дешевше, тому українці схильні до вибору спеціальностей, які викладають локальною мовою РП. У цьому випадку треба вивчати польську. Підібравши гідну школу, багато молодих людей прагнуть займатися додатково. Один з кращих способів поліпшити знання польської — використовувати її частіше. Можна мати хороший словниковий запас або розбиратися у граматиці, але вміння розуміти та висловлюватися — важливі аспекти для майбутнього студента польського ВНЗ. Але де взяти партнера для розмови? Про це ми розповімо у статті.

Друзі та сім'я — помічники у придбанні розмовних навичок

Може виявитися, що хтось із близьких вивчає мову, яка Вас цікавить та хотів би поговорити з Вами. Якщо це так, можна допомогти один одному. Можливо Ви вже на курсах познайомитеся з кимось, хто орієнтований на університети РП, у такому випадку можна домовитися при зустрічах поза класом розмовляти лише польською. Якщо є друзі поляки, з якими Ви маєте однакове хобі або інтереси, можна обговорювати з ними питання їхньою рідною мовою.

Коли Ви живете з людиною, носієм мови (наприклад, один з батьків) можна використовувати її під час повсякденних справ.

Тандеми та інші мовні зустрічі

У кожному місті можна знайти місця, де проводяться зустрічі, на яких можна спілкуватися з людьми різними мовами, у тому числі польською. Це гарна ідея для людей, які люблять заводити друзів. На зборах панує невимушена атмосфера, тому можна вільно розмовляти.

Інтернет: месенджери, чати, соціальні мережі

Молоді люди шукають все за допомогою Інтернету. Вони встановлюють дружні стосунки використовуючи мережу. Чому б не знайти кого-небудь, хто б говорив з Вами польською? Ви можете попросити про це, наприклад, у групах Facebook або за допомогою додатків. Можна завести знайомства та вивчити мову, розмовляючи телефоном або через Інтернет, з кимось із польського міста, в якому розташований Ваш університет.

Носії мови — цікаві співрозмовники та помічники при вивченні польської

Якщо Вам небайдужі розмови на високому рівні, пошук носія мови є хорошим рішенням. Часто це вчителі, які надають уроки та допомагають учням поліпшити навички. До речі, якщо Ви вивчаєте локальну мову РП разом з центром UP-STUDY, можете розраховувати на те, що вдасться практикуватися з носієм, оскільки серед викладачів є не один поляк.

Подорожі, курси іноземних мов або мовні табори

Буде багато можливостей для спілкування, якщо Ви відправитесь у тур польськими містами, де потрібно спілкуватися іноземною мовою на кожному кроці. Варто бути соціальними та брати участь у зустрічах або заходах, щоб зустрітися з різними людьми та поговорити з ними.

Якщо подобається ідея поїздки за кордон та Ви хочете мати можливості для спілкування іноземною мовою, а також поліпшити навички під керівництвом викладачів, то курси з UP-STUDY або мовні табори стануть для Вас ідеальним рішенням. Говорячи про курси з нашим центром, частина програми викладається в Україні, а друга — у Польщі.

Підсумовуючи, зауважимо, що говорячи про курси, подорожі, соц.мережі та інші інструменти, вони допоможуть зустріти людей, з якими буде можливість не тільки говорити польською, а й познайомитися з культурою. Розбираючись у тонкощах мови, паралельно можна дізнатися особливості менталітету та традицій конкретного регіону, що скоротить період адаптації. Чим більше мовних занять буде крім основного навчання, тим кращих результатів Ви досягнете.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини