Що подивитися у Любліні?

3481
Facebook Twitter
Що подивитися у Любліні?

На сході Республіки Польща, недалеко від України, розташувалося красиве та затишне місто під назвою Люблін. У статті ми познайомимо Вас з популярними та всесвітньо відомими пам'ятками цьго міста.

На сході Республіки Польща, недалеко від України, розташувалося красиве та затишне місто під назвою Люблін. Воно є дев'ятим містом за величиною у Польщі. Через велику кількість державних та приватних вищих навчальних закладів мальовничий Люблін ще називають польським Оксфордом. Девіз міста говорить, що Люблін — це місто натхнення, з чим важко не погодитися. Це академічне містечко приваблює туристів з усього світу своєю неймовірною атмосферою, унікальною архітектурою та історичною спадщиною. Отже, далі, у статті ми познайомимо Вас з популярними та всесвітньо відомими пам'ятками Любліна.

Цікаві місця у Любліні

Фахівці UP-STUDY рекомендують українським громадянам відвідати такі пам'ятки Любліна, як:

1. Люблінський замок. Дана архітектурна споруда була побудована як королівська резиденція, а згодом стала оборонним фортом. Сьогодні, замок являє собою комплекс різних будівель, обнесених стіною. Кругла вежа замкового комплексу — це одна з найстаріших будівель у всій Республіці Польща. Також, на особливу увагу заслуговує каплиця св. Трійці, яка знаходиться у внутрішньому дворі замку. Вона була побудована у готичному стилі та її стіни були прикрашені неймовірним розписом візантійських майстрів. Частина розписів збереглася до наших часів. Спочатку, Люблінський замок не був справжнім витвором мистецтва, але після реставрації польськими ченцями, він перетворився у спорудження готичного стилю з унікальними та несподіваними

архітектурними рішеннями. Крім гарної архітектури, замок став відомий у всьому світі, завдяки історичним та доленосним рішенням для Польщі, які приймалися у його стінах. Тут була підписана Люблінська унія, а у період Другої світової війни, будівля була нацистським штабом з в'язницею.

2. Старе місто. Починається воно з Краківської брами, яка є символом міста. Гуляючи вузькими вуличками, вимощеними бруківкою, можна зануритися в атмосферу казки та середньовіччя. На шляху, Вам зустрінеться музей-аптека, єврейські будинки, що зберігають написи на івриті, безліч кав'ярень. Проходячи через центральну площу Старого міста та повз фундамент церкви Архангела Михайла, зруйнованої у результаті шторму, Ви опинитеся біля Міських воріт, які виходять на міст перед Люблінським замком. Кожна будівля у Старому місті має унікальну історію, тому ми радимо Вам взяти екскурсовода для більш детального вивчення середньовікових будівель.

3. Ботанічний сад Університету Марії Кюрі-Склодовської. Долина біля річки Чехувки була обрана не випадково вченими ВНЗ для саду. Різноманітні види ландшафту, лісові масиви, пологі схили та глибокі яри були ідеальним місцем для вирощування різних рослин. Сьогодні, сад займає територію у 25 гектарів та налічує більш ніж 6500 видів рослин, зібраних з усіх куточків планети. В університетському парку ростуть 106 дерев, вік яких перевищує 100 років. Ботанічний сад розділений на тематичні секції. Його відвідувачі мають можливість подивитися на тропічні та субтропічні рослини, сад каменів, великий розарій та дендрарій. Також, особливої уваги заслуговує секція з біблійними та декоративними рослинами.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що Люблін є улюбленим містом для туристів, яких приваблює багата архітектура спадщина та піші прогулянки середньовічними вуличками з писаними будинками, ботанічним садом та парками міста.

На вулицях Любліна, у будь-яку пору року Ви зможете почути іноземну мову з різних країн світу. В осінній період, у місті кількість людей зростає, завдяки студентам, які приїжджають на навчання у люблінські університети. Влітку їх змінюють студенти, які приїхали вивчати польську мову у літні школи. Також, Люблін має гарне транспортне сполучення, тому Ви без проблем зможете дістатися до нього у будь-який час доби та пору року.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини