Академічний Щецин та Білосток. Яким університетам віддати перевагу?

8540
Facebook Twitter
Академічний Щецин та Білосток. Яким університетам віддати перевагу?

Ми не раз надавали огляд різних польських міст, таких як Варшава, Вроцлав та Краків, тепер прийшла черга розглянути детальніше особливості та специфіку життя та навчання у Щецині та Білостоці.

Українці дедалі охочіше відправляються для отримання освіти до різних міст Польщі. Одні вважають за краще густонаселені культурні центри, іншим ближче навчання у затишних невеликих куточках. Попри вибір, варто зауважити, що вчитися у РП у рази перспективніше, ніж на Батьківщині. Ми не раз надавали огляд різних польських міст, таких як Варшава, Вроцлав та Краків, тепер прийшла черга розглянути детальніше особливості та специфіку життя та навчання в інших локаціях, наприклад, у Щецині та Білостоці. Якщо Вас цікавить освіта у цих куточках РП, тоді обов'язково читайте запропоновану статтю.

Академічний Щецин. Кращі ВНЗ та варіанти дозвілля

Щецин є одним з найбільших польських міст з важливим морським портом та знаходиться всього у 150 км від Берліна. Через міське планування його називають Парижем Півночі, а через велику кількість зелені — Зеленим Містом. Хоча його величезний потенціал не був повністю використаний, місто відіграє важливу роль на економічній карті країни. Цей потенціал закладений, серед іншого, у молодих людях, які набувають високий рівень освіти у місцевих університетах. На даний час у місті проводиться кампанія академічного Щецина, метою якої є заохочення молоді вчитися тут. Говорячи про ВНЗ, варто відзначити: Західнопоморський університет бізнесу, Щецинський університет, Морський університет, Академія мистецтв, Поморський медичний університет, Західнопоморський технологічний університет.

У рамках програми «Академічний Щецин» місто намагається задовольнити потреби молодих людей, пропонуючи їм, наприклад, програму «Студентський будинок» (дешеве житло з низькою орендною платою), стипендіальну програму для кращих учнів або підтримку випускників на ринку праці (організація ярмарків вакансій, інкубаторів, кар'єрних офісів).

Місто також доброзичливе до студентів в інших відносинах. Тут є багаті культурні та розважальні можливості. У Щецині присутні кілька театрів, наприклад, Польський та Сучасний, Щецинська філармонія, Замкова опера, багато кінотеатрів, музеїв та художніх галерей, організовуються різні концерти та циклічні заходи, наприклад, фестиваль вуличних художників, Міжнародний фестиваль образотворчого мистецтва in SPIRATIONS, Ярмарок Джейкоба, мітинг Магнолії, або Дні Одері.

Білосток — красиве та недооцінене студентське місто

Білосток — це гарне місто, повне пам'ятників, де люди різних націй, релігій та культур живуть пліч-о-пліч десятиліттями. Менш ніж 300 000 жителів міста є поляками, білорусами, росіянами, українцями, татарами, а також циганами.

Столиця Підляського воєводства є важливим економічним та культурним, а також освітнім та науковим центром регіону. Місцевий університет Білостока, заснований на базі колишнього філіалу Варшавського університету, є найважливішим ВНЗ цього польського куточка в якому навчається 12 000 студентів у більш ніж 30 областях. Хоча інші польські міста для студентів мають все більшу популярність, Білосток заслуговує того, щоб його називали одним з кращих академічних центрів у країні.

У місті присутні приватні та публічні ВНЗ, та пропозиція досить широка: Білостоцький технологічний університет та Медичний університет у Білостоці, філія Музичного університету ім. Фридерика Шопена у Варшаві, Університет економіки, Школа управління, Університет медичних наук.

Білосток інтенсивно розвивається та пропонує молодим людям безліч можливостей для розвитку та проведення вільного часу. Кожен знайде щось для себе, тут є прекрасні пам'ятники, що представляють різні епохи, культури та релігії, театри, опера та філармонія, а також кінотеатри, музеї та художні галереї.

Білосток є відомим танцювальним центром у Польщі — тут проводяться професійні курси, а також фестивалі та престижні танцювальні конкурси. Центр суспільного життя знаходиться у безпосередній близькості від площі Костюшко, де знаходяться численні ресторани, паби, кафе та клуби.

Отже, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що якщо Вам до душі будь-яке з цих міст, можете бути впевненими, що тут вдасться знайти не тільки перспективні ВНЗ, а й способи проведення дозвілля. Часті фестивалі, ярмарки, інкубатори та інші проекти допоможуть проводити час, не тільки весело, але й з користю для майбутньої кар'єри. В іншому випадку, якщо пропозиція Вас не зацікавила, звертайтеся до будь-якого з наших 28-ми UP-представництв, де кваліфіковані співробітники запропонують інші варіанти ВНЗ та міст, а також нададуть повний спектр послуг, пов'язаних з навчанням у Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини