Туристичні спеціальності в польських університетах. Яким університетам слід віддати перевагу?

5069
Facebook Twitter
Туристичні спеціальності в польських університетах. Яким університетам слід віддати перевагу?

У цій статті ми піднімемо питання, що стосуються польських університетів, які пропонують навчання за спеціальностями профілю, що розглядається, а також, про самі популярні професії в туризмі.

Туризм — досить широке поняття, яке вміщує в собі транспортну, економічну, розважальну, житлову, культурну галузь. Спеціаліст з туризму повинен вміти приймати рішення, щодо організації подорожі, а це є багатозадачним процесом. Професіонали з туризму допоможуть вибрати відповідний транспорт для поїздки та забронювати квитки, також, знайти безпечне місце проживання, забезпечити гарне харчування та розваги, на розсуд клієнтів. Тому, сфера туризму має великий вибір спеціальностей, які спрямовані на надання різних послуг клієнтам. У цій статті ми піднімемо питання, що стосуються польських університетів, які пропонують навчання за спеціальностями профілю, що розглядається, а також, про самі популярні професії в туризмі.

Популярні спеціальності в туризмі

1. Менеджмент туризму. Під час навчання на даній спеціальності, студенти отримають знання, спрямовані на організацію подорожей: роботу з клієнтом, бронювання квитків, оформлення віз/страховок, підбір готелів та розробку маршрутів. Залежно від компанії, менеджер з туризму може виконувати тільки одну або кілька з перерахованих вище функцій. Наприклад, в туристичних агентствах, фахівці цієї сфери займаються прийняттям дзвінків, консультуванням, оформленням договору з клієнтами та вивченням пропозицій на ринку. В організаціях, що спеціалізується на комплектації турів, робота менеджера з туризму полягає у розробці маршруту, проведенні рекламних кампаній, оформленні віз/страховок, викупі квитків, бронюванні готелів.

2. Екскурсійний менеджмент. До посадових обов'язків фахівця цього профілю входить знайомство туристів з визначними пам'ятками, розробка туристичних маршрутів, вміння цікаво викладати корисну інформацію про місто або туроб'єкти, а також, комунікувати з великою групою людей, для ефективного проведення екскурсії. Гіду необхідно вміти вирішувати конфліктні ситуації та бути різнобічно розвиненою людиною. Він може працювати, як самостійно, так і в турагентствах/музеях.3. Організація діяльності турфірми. Даний фах є гілкою економіки та управління. Націлений він на керівництво туристичною організацією та персоналом. Кваліфіковані працівники цього напрямку повинні володіти навичками розвитку туркомпанії, умінням рекламувати туристичні послуги та прогнозувати їх продаж.

Відомі польські ВНЗ, що пропонують навчання за спеціальністю "туризм"

На даний момент, більшість польських університетів пропонують навчання за спеціальністю "туризм", тому що дана сфера має високий попит на європейському ринку праці. Далі, ми приведемо перелік найпрестижніших ВНЗ Польщі, які рекомендують фахівці UP-STUDY для отримання європейського диплому по напрямку туризм:

1. Університет Банківської Справи — Wyższa Szkoła Bankowa у Вроцлаві. Даний приватний ВНЗ славиться своєю якісною програмою освіти, яка поділена на теоретичні та практичні заняття. Університет пропонує навчання на факультеті туризму, за такими спеціальностями: туристичні послуги, міжнародний та оздоровчий туризм, менеджер з туризму.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула — Akademia Finansów i Biznesu Vistula Варшавський міжнародний університет існує з 1996 року та входить до рейтингу кращих ВНЗ Польщі.

Академія надає вищу освіту за напрямом "туризм", як польською, так і англійською мовою.

3. Академія Соціальних Наук — Społeczna Akademia Nauk w Łodzi в Лодзі. Філія була заснована в 1994 році та є еталонним вищим навчальним закладом для польських та іноземних студентів. Навчання за спеціальностями пов'язаними з туризмом можна пройти, як на стаціонарному відділенні, так і на заочному.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що потреба в спеціальностях сфери туризму зростає, на міжнародному ринку праці. Багатофункціональність розглянутого профілю дозволить студентам більш чітко вибрати напрямок, для побудови майбутньої кар'єри в туристичній галузі. Робота в сфері туризму є різноманітною та цікавою, але, водночас, відповідальною та емоційно-витратною професією.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини