Що може дозволити собі польський студент?

5163
Facebook Twitter
Що може дозволити собі польський студент?

Завдяки можливості підробітку або отримання стипендії, учні можуть дозволити собі досить багато речей, про які ми поговоримо більш детально в даній статті.

Українські абітурієнти, в останні кілька років, вважають за краще здобувати вищу освіту в європейських країнах. Такому вибору є багато обґрунтувань, та можливості, що відкриваються — не останній аргумент. Оскільки Республіка Польща є хорошим стратегічним партнером, що динамічно розвивається, європейською державою з добре налагодженою системою освіти, багато українських абітурієнтів обирають саме польські установи вищої освіти. Університети РП спроможні запропонувати високий рівень освіти з помірною платою за навчальний рік, якісний європейський диплом, який котується у всіх індустріально розвинених країнах та перспективу прийняття участі в міжнародних програмах мобільності. Перед учнями польських ВНЗ відкриваються великі перспективи та можливості реалізувати свій потенціал швидко та в різних локаціях. Завдяки можливості підробітку або отримання стипендії, учні можуть дозволити собі досить багато речей, про які ми поговоримо більш детально в даній статті.

Що може купити польський студент?

Відповідаючи на це питання, варто уточнити, що ми будемо розглядати тільки ті ймовірні покупки, які може зробити студент польської установи вищої освіти, тільки на свої власні матеріальні засоби. Варто зазначити первинні покупки студентів, які отримують стипендію (соціальну, авангардну, спортивну та інші) або заробітну плату з підробітку. До них належать такі:

1. Брендовий одяг. Модно одягатися нікому не заборониш, тим більше молоді. У Польщі є можливість одягатися не тільки модно, але й не дорого. По-перше, бренди польських майстрів відрізняються особливим смаком та дизайном, але обходяться досить недорого. По-друге, в РП існують такі торгові центри, як аутлети, які продають брендові речі за доступними цінами. Низька вартість обґрунтовується тим, що речі, які там реалізуються, були надані з минулих сезонів або колекцій, тому, не завжди можна знайти свій розмір, але це мало кого зупиняє.

2. Автомобіль. Звичайно, на стипендію неможливо купити авто з салону, але ось гарний старий засіб пересування придбати цілком реально, причому, відклавши лише кілька матеріальних виплат.3. Подорожі. Польські студенти мають величезну можливість подорожувати зоною Шенгену. Причому, це не поїздка один раз на рік на кілька днів, а, цілком реально відвідувати європейські столиці майже кожен вік-енд. Можливість побачити інші країни реальна завдяки тому, що з Польщі є багато дешевих автобусних турів, а також, саме в РП мають штаб-квартири кілька великих європейських лоукостерів. До Німеччини за 4 євро через повітряний простір — не міф, а переліт від Райнейр.

Як отримують особисті кошти студенти в РП?

У 21-шому столітті, багато молодих людей прагнуть до самостійності, тому, знаходять такі варіанти, які дозволяють не залежати від коштів батьків. Це дійсно можливо, адже, наприклад, студенти стаціонарної форми навчання можуть підробляти без дозволів та обмежень за часом.Працюючи кілька годин в день, або по парі-трійці годин в тиждень, можна не тільки оплачувати навчання зі своєї кишені, а й подорожувати, оплачувати розваги, а деякі навіть зуміли придбати власне житло. Також, не варто забувати про можливість отримання стипендії. Деякі наші співвітчизники, під час навчання отримували по кілька стипендій одночасно, та, завдяки цьому, змогли реалізувати свої мрії в життя.

Підбиваючи підсумки, спеціалісти UP-STUDY підкреслюють, що купити на власні кошти польський студент може дійсно багато. Про наших співвітчизників, на жаль, складно таке стверджувати. Подорожі, цікаве дозвілля, фестивалі, концерти, наукові клуби та інше незабутнє проведення часу — доступні для кожного учня ВНЗ Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини