Як отримати соціальну стипендію в освітніх установах Польщі?

10932
Facebook Twitter
Як отримати соціальну стипендію в освітніх установах Польщі?

Подивіться, як отримати соціальну стипендію в одному з університетів Польщі, а також інші можливості не розоряти бюджет батьків!

Перехід зі школи до вищого навчального закладу часто — це не тільки зміна навчального середовища, а й навколишніх обставин, до яких потрібно пристосовуватися, налагоджуючи нові взаємозв'язки. Такий крок для основної маси людей буває важким — як для майбутнього студента, так і для його батьків (тим більше, якщо було обрано іноземну установу) — тому що він вимагає великих фінансових витрат, щоб утримувати учня у гуртожитку або на окремій квартирі. На щастя, ВНЗ Польщі готуються до цього, та щороку вони пропонують переваги для своїх кандидатів. Подивіться, як отримати соціальну стипендію в одному з університетів Польщі, а також інші можливості не розоряти бюджет батьків!

Стипендії для студентів. Хто може отримати соціальну стипендію?

Соціальна стипендія була створена з метою надання допомоги студентам з фінансовими проблемами. Таким чином, власники цієї допомоги (ними можуть бути громадяни держави, а також ті іноземні особи, які вступали на правах, що прирівнюють до резидентів країни) отримують щомісячні платежі від університету — це означає, що вони здатні повністю зосередитися на навчанні, не жертвуючи своєю роботою. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що цей тип виплат може бути отриманий кожною людиною, яка навчається на денних, заочних або вечірніх дослідженнях — попри ступінь, вік та тип університету. Все, що необхідно зробити, — це надати документи, що підтверджують, що дохід сім'ї занадто низький, щоб відчувати себе комфортно, відвідуючи заняття.

Чиї доходи беруться до уваги, коли розглядається заява на соціальну виплату?

У разі соціальних стипендій встановлюються максимальні пороги отримання, після чого учень не може претендувати на матеріальну виплату. Кожен університет має свої власні правила, проте, зазвичай, чистий дохід у сім'ї особи, яка подала заявку, не може перевищувати 1040 злотих на людину. При розрахунку чистого доходу сім'ї слід враховувати, як заробітну плату студента, його чоловіка/дружини (при наявності), так і його батьків або законних опікунів. Інші люди, такі як дідусь, бабуся не включаються при розгляді заявки.

Скільки становить соціальна стипендія?

Розмір стипендії залежить від університету, в якому відбувається навчання. Зазвичай він досягає декількох сотень злотих. Кожен студент може подати заявку на збільшення цієї суми, якщо доступ до занять ускладнюється або неможливо вчитися.Часто трапляється так, що студенти вирішують проходити два курси одночасно. У цьому випадку не вийде претендувати на стипендію для обох спеціальностей. Існує обмеження на одержання допомоги тільки в одному напрямку.

Як отримати соціальну стипендію у польському ВНЗ?

Якщо претендент задовольняє умови отримання соціальної стипендії, необхідно подати відповідні документи до деканату з соціальних питань у день, встановлений університетом. Серед додатків, які потрібно надати, крім основних, доцільно зібрати документи про чисті доходи за попередній рік від податкової служби, договір оренди для квартири, виписку з суми страхових внесків на медичне страхування та інших установ. Наступним кроком після надання відповідних «паперів» є очікування списку людей, які отримали стипендію.

Отже, під час навчання у Польщі, деякі групи студентів мають можливість претендувати на соціальну стипендію. Але ті, у яких немає підстави для цього не повинні впадати у відчай, адже вибираючи приватні ВНЗ РП, можна спробувати завоювати грант на оплату навчання або знизити вартість освіти коштом індивідуальних знижок.

Також завжди залишається доступним варіант підробітку під час навчання, який принесе не тільки матеріальне поліпшення, але й безцінний трудовий досвід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини